Potreban Herkul: Rusija spremna da očisti indijsku svetu reku

CC0 / Yolanda / Reka Gang
Reka Gang - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske kompanije su spremne da učestvuju u projektu čišćenja svete indijske reke Gang, saopštila je predsednica međunarodne Alijanse za strateške projekte BRIKS Larisa Zelenceva.

„Predstavljamo projekat čišćenja ekosistema reke Gang. Pilot-projekat, kako se planira, mogao bi biti realizovan u državi Utar Pradeš. Indijska strana je spremna da razmatra ruske predloge“, rekla je Zelenceva u kuloarima sastanka „BRIKS alijansa biznis forum 2018“, koji je počeo u Njujorku.

„Već smo održali prezentaciju projekta u Nacionalnoj misiji za čišćenje reke Gang. Rusija je spremna da predloži indijskoj strani svoje tehnologije. Već je spreman memorandum o uzajamnom razumevanju sa indijske strane, u bliskoj budućnosti smo spremni da počnemo pilot-projekat“, dodala je predsednica Alijanse.

„Za realizaciju tako velikog projekta Indiji je potreban neko ko se može uporediti sa Herkulom, koji je očistio Augijeve štale. Potreban je neko ništa manje jak. I mi se obraćamo Rusiji“, rekao je direktor za Indiju međunarodne Alijanse za strateške projekte BRIKS Sandžej Kumar.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala