Novo svetsko čudo: 55 kilometara mosta, štedi 2,5 sata (video)

Pratite nasTelegramOdyssey
Najveći deo posla na izgradnji najdužeg mosta na svetu je završen po planu, nakon što je instaliran i testiran sistem rasvete.

Bilo je potrebno šest godina pripreme i osam godina za izgradnju 55 kilometara dugog mosta koji povezuje Hongkong, Džuhaj i Makao.

Glavni rad na mostu sastojao se od glavnog mosta dugog 22,9 kilometara, tunela dužine 6,7 kilometara i veštačkog ostrva, koji se smatra najzahtevnijim delom celokupne konstrukcije.

U narednih mesec dana, inženjeri i konstruktori će proveriti koordinaciju različitih sistema i opreme mosta i nastaviti sa inspekcijom mosta i čišćenjem, rekao je Džang Đinven, direktor projekta.

U proteklih 14 godina, regionalna privreda i transportna mreža doživele su ogromne promene, što je dovelo do preispitivanja propusne moći mosta, rekao je Su Ji, pomoćnik načelnika HZMB „Autoritet“.

Ali Su je odbacio brige da most neće biti imati dovoljan intenzitet saobraćaja. „Mi imamo mnogo poverenje za budućnost. Imamo celokupan alat koji nam je na raspolaganju“, rekao je Su. „To je kao igranje karata, možemo da prilagodimo naše poteze u skladu s tim“.

Most će smanjiti vreme putovanja između Hongkonga i Džuhaja od tri sata na samo 30 minuta, što će dalje povezati gradove u delti Biserne reke.

 

Izvor: B92

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala