Britanska vlada u haosu zbog jareće kože!

© AP Photo / Dominic LipinskiKraljica Elizabeta II pozdravlja Terezu Mej u Bakingemskoj palati u Londonu
Kraljica Elizabeta II pozdravlja Terezu Mej u Bakingemskoj palati u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kraljičin govor, kojim se tradicionalno otvara britanski Parlament i izlaže zakonodavni program, odložen je na nekoliko dana.

Govor kraljice Elizabete Druge, koji zapravo sastavlja vlada, zakazan je za 19. maj, ali je odložen pošto konzervativci sa severnoirskom Demokratskom unionističkom partijom pregovaraju o podršci manjinskoj vladi, pošto su na prošlonedeljnim izborima izgubili apsolutnu većinu, javio je Bi-Bi-Si.

Džeremi Korbin - Sputnik Srbija
Kako je Džeremi Korbin pobedio duh Tonija Blera i zašto je to dobro za Srbiju?

Laburisti su ocenili da otkazivanje ceremonije, koja se inače planira mesecima, pokazuje da je vlada premijerke Tereze Mej „u haosu“.

Bi-Bi-Si navodi da je jedan od razloga otkazivanja govora to što mora da bude napisan na pergamentu od jareće kože, kome treba nekoliko dana da se osuši i da to ne bi moglo da bude gotovo na vreme s obzirom na pregovore torijevaca sa severnoirskim unionistima.

Zbog planiranog kraljičinog govora 19. juna, britanski ministar za pregovore o izlasku iz Evropske unije Dejvid Dejvis rekao je da će biti odložen zvaničan početak pregovora o „bregzitu“ koji je takođe zakazan za taj dan.

Dejvis je za „Skaj njuz“ rekao da bi pregovori mogli početi sledeće nedelje, ali svakako ne u ponedeljak.

 

RTRS    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala