Amerikanci došli glave najvrednijem zecu na svetu (video)

© YT/History,newsDžinovski zec
Džinovski zec - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka vazduhoplovna kompanija „Junajted erlajns“ našla se u velikim problemima s obzirom na to da joj preti tužba zbog smrti veoma vrednog zeca koji je uginuo u delu za prtljag u „boingu 767“, gde se inače prevoze i životinje.

Od čak metar dugačkog 10-mesečnog zeca Sajmona očekivalo se da preraste svog oca Darijusa, koji je sa 1,3 metara dužine najveći zec na svetu. Sajmon je bio na putu do svog novog vlasnika, poznate osobe, čiji identitet nije otkriven.

„Sajmon je bio na veterinarskom pregledu samo nekoliko sati pre leta, i bio je savršeno zdrav. Nešto jako čudno se dogodilo i želimo da saznamo šta. Putovala sam sa zečevima širom sveta i nikad se ovako nešto nije dogodilo“, rekla je uzgajivačica iz Stoultona Aneta Edvards za britanski „San“.

Životinja je pronađena mrtva nakon što je avion sleteo na aerodrom O′Her.

„Jako smo žalosni zbog ove vesti. Sigurnost i dobrobit svih životinja koje putuju s nama su nam jako važne, kako ’Junajted erlajnsu‘ tako i našem timu za bezbednost kućnih ljubimaca. U kontaktu smo s klijentom i ponudili smo svu pomoć. Istražujemo celu situaciju“, rekla je portparolka američke avio-kompanije.

Edvards, čiji zečevi se iznajmljuju za oko 500 funti, i novi američki vlasnik razmišljaju o tužbi.

Simonov otac Darijus, koji drži Ginisov rekord za najvećeg zeca na svetu, teži više od 22 kilograma. 

Prema poslednjim zvaničnim informacijama iz 2015. godine, 35 životinja je uginulo u prevozu avionom u SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala