Putin i Nazarbajev razgovarali o pripremi samita EEU

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Kazahstana, Vladimir Putin i Nursultan Nazarbajev, razgovarali su telefonom o pitanjima bilateralne i regionalne saradnje, kao i o pripremi predstojećeg samita Vrhovnog Evroazijskog ekonomskog saveta (VEES) u Biškeku, saopštila je pres-služba Kremlja.
Vladimir Putin i Nursultan Nazarbajev - Sputnik Srbija
Nazarbajev i Putin o novom sastanku u Astani

„Šefovi država razgovarali su o aktuelnim pitanjima bilateralne i regionalne saradnje, a dotakli su se i određenih aspekata priprema za predstojeći samit VEES u Biškeku“, navodi se u saopštenju.

Vrhovni organ Evroazijske ekonomske unije je Vrhovni Evroazijski ekonomski savet, koji se sastoji od šefova država-članica. VEES se bavi fundamentalnim pitanjima aktivnosti Unije, utvrđuje strategiju, pravce i perspektive razvoja integracije i donosi odluke usmerene na realizaciju ciljeva Unije. Sednice Vrhovnog saveta održavaju se najmanje jednom godišnje.

Da bi se rešila goruća pitanja Unije, na inicijativu bilo koje države-članice ili predsednika Vrhovnog saveta može biti sazvana vanredna sednica Vrhovnog saveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala