SAD: Ubijen jedan od lidera Nusra fronta

© AP Photo / Leslie Pratt, US Air ForceAvion američkog vazduhoplovstva MKu-9 Riper
Avion američkog vazduhoplovstva MKu-9 Riper - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pentagon je u utorak potvrdio da je američka avijacija izvršila napade na lidera Nusra fronta Abu Faradža el Masrija i da vojska procenjuje rezultate operacije u Siriji.
Crkva svete Bogorodice - Hasaka - Sputnik Srbija
Najmanje 22 osobe poginule u terorističkom napadu na svadbi u Siriji

U ponedeljak je portparol američkog Ministarstva odbrane Metju Alen izjavio da je američka vojska gađala „istaknutog člana Al Kaide“.

Raniji izveštaji naveli su da je viši lider Džabhat Fatah el Šama, bivši Nusra front, ogranak Al Kaide, Abu Faradž Masri poginuo tokom napada u sirijskoj provinciji Idlib.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri najavili su 9. septembra novi plan za sirijski sukob. Dogovor o prekidu vatre kasnije je prekinut brojnim narušavanjima, što je rezultiralo u intenziviranju borbi vladinih snaga i terorista u Alepu. Sirijska vlada kasnije je objavila kraj režima prekida vatre, a Rusija je saopštila da Sjedinjene Američke Države nisu uspele da ispune svoje obaveze i razdvoje terorističke grupe od umerene opozicije.

Sirija se od 2011. nalazi u građanskom ratu u kojem se snage odane sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu bore protiv brojnih opozicionih grupa, kao i terorističkih formacija kao što su DAEŠ i Nusra front.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala