Vučić: Videćete uskoro da li sam se uplašio

© Tanjug / TANJA VALIC Aleksndar Vučić, u pozadni Milorad Dodik
Aleksndar Vučić, u pozadni Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih nekoliko dana doneti odluku koja prethodi raspisivanju izbora, pa će njegovi politički protivnici videti „koliko se uplašio“. Govoreći o tragičnom događaju iz Libije, Vučić je poručio da Vašington mora da pokaže dokaze.
Tomislav Nikolić navija na utakmici vaterpolo reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija
Verovatnije raspuštanje Skupštine nego ostavka Vučića

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara koliko su tačne spekulacije da neće biti izbora, jer se komplikuje pitanje sa migrantima, primetio da oni koji o tome govore nisu zabrinuti zbog migranata, već žele da kažu da premijer nema podršku.

„Nisu ti koji o tome govore na društvenim mrežama i u pojedinim medijima stvarno zabrinuti zbog migrantske krize, niti drugih pitanja, već bi da kažu da Vučić nema podršku i poverenje naroda, pa se uplašio narodne volje, pa ću migrantsku krizu da iskoristim kao dovoljan razlog“, rekao je premijer.

On je dodao da je dobro „dok ga vide uplašenog“, iako se, kaže, „na to nikada ne bi kladio“.

"Izbore će raspisati predsednik Republike, i predsednica Narodne skupštine, a videćemo kada. To je njihova nadležnost. A da li ću ja da donesem odluku zavisi od toga koliko sam se uplašio, a to će da vide u narednih nekoliko dana", poručio je Vučić.

Mesto napada američkih aviona na kamp DAEŠ-a u Sabarti, Libija. - Sputnik Srbija
Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Ako Vašington ima dokaze, neka ih pokaže

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sutra ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, jer je za Srbiju od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, kao što je važno da se ne dovede u pitanje dobar trend odnosa sa Sjedinjenim Državama.

„Rezultati obdukcije dvoje srpskih državljana koji su poginuli u bombardovanju u Libiji, a koja je rađena u Srbiji, poklapaju se sa rezultatima obdukcije koju su obavili libijski stručnjaci“, rekao je premijer na konferenciji za štampu i ponovio da Srbija čeka da američka strana pruži bili kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi ili lovci.

Prema njegovim rečima, na jednom telu je reč o 11, 12 povreda i od njih je jedna bila smrtonosna, ali se vidi, rekao je, da su nastale odjednom, kao posledica detonacije.

Tela Slađane Stanković i Jovice Stepića, službenika Ambasade Srbije u Libiji, dopremljena su avionom na beogradski aerodrom. Preuzimanju tela je prisustvovao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Porodice poginulih srpskih diplomata mogu da tuže SAD

Vučić je istakao da je autopsija jasno pokazala da su sve povrede na telima Slađane Stanković i Jovice Stepića nastale istovremeno.

„Moram da priznam da bi to trebalo baš da ne-znam-ko kreira, pa da u nekoj drugoj detonaciji negde stradaju, pa da ta tela dovlače… Čemu to sve? Teško mi je da u to poverujem, ali hajde da budem korektan, da to ne isključim u potpunosti, da čekam da nam američka strana pruži bilo kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi ili lovci“, rekao je premijer i dodao da je teško je da se pronađe bilo koji argument za sumnju u ono što smo imali do sad.

„Po nama su to uradili američki bombarderi i lovci, ako Amerikanci kažu da je drugačije, neka nam pruže dokaze“, rekao je Vučić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik bio je gost redakcije Sputnjika - Sputnik Srbija
Dodik: Bosanski model za Siriju je propast (video, foto)

Vučić, Dodik: O miru,stabilnosti, ekonomiji, vojnoj neutralnosti

Premijer Aleksandar Vučić danas je u Beogradu razgovarao s predsednikom RS Miloradom Dodikom, a na pres-konferenciji nakon susreta rekao je da su ključne teme bile — značaj očuvanja mira i stabilnosti u regionu, zajednički ekonomski projekti, značajne godišnjice, ali i globalne teme, prevashodno one vezane za naš odnos prema različitim vojnim savezima.

Vučić je, govoreći o ekonomskim projektima, rekao da oni dobro napreduju i u skladu sa planiranim rokovima.

To se pre svega odnosi na radove na mostu Ljubovija — Bratunac, ali je dodao da je bilo reči o o putu Bijeljina — Beograd, odnosno Bijeljina — Sremska Mitrovica, i putu Višegrad — Užice.

„Mislim da ćemo na sledećoj zajedničkoj sednici dveju vlada, Republike Srpske i Srbije, doći do zaključaka kako da pripremimo projektnu dokumentaciju i krenemo s radovima u 2017“, rekao je Vučić.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala