Rusija pobedila SAD u informativnom ratu

Pratite nas
Analizirajući događaje koji se tiču odnosa sa javnošću, portal „Everything PR“ je konstatovao da se ruska tačka gledišta, uz manje rashode, u svetskom informacionom prostoru prihvata kao čvršća i ubedljivija od pozicije Vašingtona.
Radio Sputnjik - Sputnik Srbija
RT i Sputnjik iznenadili uljuljkane zapadne medije

„Možda za Rusiju rade talentovaniji stručnjaci, ili je pravda na njihovoj strani, ili su američke birokrate, kako to često biva, jednostavno nekompetentne? Pravog odgovora na to pitanje nema, ali se nešto može priznati da je ovo tačno: američki Radiodifuzni savet (BBG), koji kontroliše delatnost mnogobrojnih američkih medija, pokazuje potpunu nekompetentnost“, piše autor.

Primećeno je da je pre nekoliko meseci mnogo buke izazvao šef BBG, koji je označio televiziju RT kao najveću pretnju po Vašington, rame uz rame sa DAEŠ-om.

„Čak i ako Sjedinjene Američke Države ne dele poziciju sa Rusijom kada se radi o određenim pitanjima, to nije razlog da se druga superdržava stavi u isti red sa teroristima koji ubijaju nevine ljude svuda po svetu“, konstatuje portal koji se bavi vestima iz oblasti odnosa sa javnošću.

Američka propaganda - Sputnik Srbija
Ako zatvorimo RT i Sputnjik, zašto ne i Bi-Bi-Si?

Prema autoru članka, američki Radiodifuzni savet posebno je zabrinut zbog činjenice da u pi-ar borbi Vašington gubi od Moskve.

„To delimično može da bude povezano sa činjenicom da američka vlada zauzima krajnje nedosledne pozicije u celom nizu pitanja. U najboljem svetlu nije se pokazala ni Hilari Klinton, koja je nedavno pozvala na stvaranje zone zabrane leta iznad područja na kom Putin bombarduje DAEŠ“, smatra autor.

Možda upravo u nerazumnoj američkoj spoljnoj politici treba tražiti uzroke ruskih pobeda u informativnom ratu.

Margarita Simonjan: Poljska nas, nažalost, nije iznenadila. Žao nam je što ljudi koji zatvaraju stanicu koja emituje program drugačijeg sadržaja nastavljaju da veruju da žive u demokratiji. - Sputnik Srbija
Margarita Simonjan: Ideja o zatvaranju RT i Sputnjika — zabavna

„Ukupan budžet RT za 2016. godinu je 19 milijardi rubalja, tj. oko 200 miliona dolara. Koliko za isti taj period namerava da potroši BBG? 751,5 miliona! Sjedinjene Države za program izdvajaju skoro četiri puta više nego Rusija, pa opet Kremlj ima veći uticaj na javno mnjenje u svetu“, opisuje situaciju analitičar portala.

Prema njegovom mišljenju, upravo to i jeste demokratija.

„Rusija je izvojevala čistu i poštenu pobedu, i vreme je da američki političari prestanu da se žale i upoređuju efikasnu pi-ar mašineriju sa terorističkom organizacijom“.

„Ako se uzme u obzir koji novac se vrti u medijskoj industriji, pri čemu se većinom radi o privatnim medijima, koji u SAD imaju isti stav o spoljnopolitičkim pitanjima kao i vlast, postaje jasno da su sredstva koja izdvajaju ruske vlasti samo kap u moru“, navodi se u članku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala