Iran izveo još jedno raketno testiranje (video)

© AFP 2023 / EBRAHIM NOROOZI / JAMEJAM ONLINEIranski vojni brodovi
Iranski vojni brodovi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom vojnih vežbi iranske Ratne flote izvedeno je još jedno u nizu testiranje raketa. Oružane snage su lansirale rakete sa kopna i mora.

Teheran tajms piše da su krstareće rakete „nur“ bile testirane tokom vojnih vežbi  „Vilajet 94“.

Admiral Habibola Sajari, komandant Ratne mornarice Irana, izjavio je da su sve rakete pogodile ciljeve i da je testiranje „uteralo strah u kosti neprijatelja“. Domet „nur“ je 150 kilometara. Admiral je dodao da je testiranje raketa pokazalo vojno-pomorsku snagu DAEŠ-a, koja je u porastu.

Iranski izvori su saopštili da je tokom vojnih vežbi dron proleteo iznad američkog nosača aviona, dok se podmornica klase „gadir“ približila nosaču aviona u izviđačkoj misiji.

Ranije je američka ratna flota potvrdila da je iranski dron proleteo iznad američkog nosača aviona „Henri Truman“. Pres-sekretarka Ratne mornarice SAD Nikol Švergman rekla je da je dron u početku leteo prema francuskom nosaču aviona „Šarl de Gol“, koji se takođe nalazi u Persijskom zalivu, a da je zatim promenio pravac i proleteo iznad američkog nosača aviona. Oba broda se nalaze u neutralnim vodama.

Habibola Sajari je izjavio da je incident pokazao „hrabrost“ iranskih oružanih snaga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala