Srbija će primiti još 3.000 izbeglica

© Sputnik / Bogdan PantićIzbeglice, granica Srbije i Hrvatske kod Šida i Tovarnika
Izbeglice, granica Srbije i Hrvatske kod Šida i Tovarnika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija se obavezala da će u privremene prihvatne centre smestiti novih 3.000 izbeglica, pored 3.000 na koje se obavezala ranije, rekla je novinarima u Briselu portparolka Evropske komisije Mina Andrejeva.
Policajci voze na konjima idu ispred migranata nakon što su prešli iz Hrvatske, u Dobova, u blizini graničnog prelaza između Hrvatske i Slovenije u utorak, 20. oktobra, 2015. godine. - Sputnik Srbija
Stop senzacijama: Izbeglice neće i ne žele Srbiju

Ona je kazala da je to dogovoreno na jučerašnjoj video-konferenciji predstavnika grupe od jedanaest zemalja koje leže duž takozvane zapadnobalkanske migrantske rute, koja vodi i kroz Srbiju.

Istom prilikom je dogovoreno da će i Hrvatska, koja se prethodno obavezala da će prihvatiti još 3.000, pored 2.000 za koje se obavezala da će ih primiti prošle nedelje.

Plan koji je usvojen na mini-samitu ovih zemalja prošlog meseca u Briselu predviđa da se u privremene centre na Zapadnom Balkanu smesti ukupno 50.000 izbeglica, ali zasad su ponude osim Srbije i Hrvatske dale samo još Slovenija i Mađarska.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala