Kurdi pokušali da uđu u Hrvatsku preko BiH

© AFP 2023 / BULENT KILIC Deca sirijskih Kurda drže se za ogradu u izbegličkom kampu
Deca sirijskih Kurda drže se za ogradu u izbegličkom kampu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Desetak Kudra pokušalo je u nedelju da uđe u Hrvatsku kod Ličkog Petrovog Sela iz Bihaća u BiH, ali ih je u tome sprečila hrvatska granična policija, javila je jutros Hrvatska televizija.

Reč je o Kurdima koji su stigli sa sirijsko-turske granice i na putu su bili dvadesetak dana. Prema nezvaničnim informacijama, oni su proveli noć u policiji i danas će biti vraćeni u Sarajevo.

Migranti iz Sirije, na slovenačkoj granici - Sputnik Srbija
Za 24 sata u Sloveniju ušlo rekordnih 12.600 izbeglica

U Hrvatsku je tokom nedelje iz Srbije stiglo više od 7.200 izbeglica i migranata s Bliskog istoka, čime je broj onih koji su prošli kroz tu zemlju od sredine septembra premašio 300.000, pokazuju poslednji podaci hrvatskog MUP-a.

Izbeglice koje iz Srbije, preko područja Bapske, dolaze u Hrvatsku prevoze se u prihvatni kamp u Opatovcu na istoku zemlje, odakle se posle registracije i pružanja prve pomoći prevoze vozom i autobusom do slovenačke granice i dalje prema Austriji.

Za prihvat izbeglica spreman je zimski prihvatni centar u Slavonskom Brodu u koji bi od utorka izbeglice trebalo da stižu hrvatskim vozom iz Šida.

Uređeni kamp može da primi oko 5.000 ljudi. Za nekoliko dana očekuje se gašenje privremenog kampa u Opatovcu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala