Parola „Smrt Americi“ nije usmerena protiv američkog naroda

© Sputnik / Mihail Klimentjev / Uđi u bazu fotografijaHasan Rohani
Hasan Rohani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Parola „Smrt Amerike“ koja se čula tokom molitve u petak nije usmerena protiv američkog naroda. Iran „poštuje američki narod i ne želi rat ni sa kim“, izjavio je predsednik Irana Hasan Rohani.
Jedan od grafita na zgradi nekadašnje ambasade SAD u Teheranu - Sputnik Srbija
Iran nema nameru da obnovi diplomatske odnose sa Amerikom

Hasan Rohani je naveo da je politika SAD bila usmerena protiv nacionalnih interesa iranskog naroda i u potpunosti je očekivano da su ljudi to veoma primili k srcu, rekao je predsednik Irana Hasan Rohani u intervjuu televiziji Si-Bi-Es.

Voditeljka je skrenula pažnju predsednika da je vrhovni lider Irana ajatolah Ali Hamnej podržao demonstrante koji su uzvikivali „Smrt Americi, smrt Izraelu“. On je takođe podsetio da je Hamnej nazvao Ameriku „Velikim sotonom“. Rohani je izjavio da višegodišnje neprijateljstvo koje je postojalo između Sjedinjenih Država i Irana, nesuglasice i nedostatak poverenja neće nestati tako brzo. Sada je važno da se u nekom pravcu kreću odnosi ovih zemalja i, po njegovom mišljenju, već su napravljeni prvi koraci ka smanjenju napetosti.

Dron - Sputnik Srbija
Iran oborio strani dron

Predsednik je izjavio: „Sotona — to je snaga, čije reči ne odgovaraju stvarnosti. Mogu reći da Amerika pravi mnogo grešaka i sada treba da ih ispravlja… Američka politika prema Iranu bila je neprijateljska i jasno je da je za ljude to veliko pitanje — ne možemo zaboraviti prošlost, ali naši pogledi treba da budu okrenuti ka budućnosti“.

„Ako SAD prestanu da vode neprijateljsku politiku i pokažu dobru volju, bilateralni odnosi će se promeniti u budućnosti“, uveren je Rohani.

Rohani smatra da u Siriji treba prvo likvidirati teroriste, pa tek nakon toga se može govoriti o budućnosti arapske republike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala