Crnogorac ranjen na ratištu u Siriji

© AP Photo / Al-Nusra Front Twitter pageZastava terorističke organizacije ID
Zastava terorističke organizacije ID - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je ranjen u borbama, saborci su Asmira Mehovića ostavili u jednom objektu koji je bio pod stalnom vatrom vladinih snaga, zbog čega nisu mogli da ga izvuku, pa se o njegovoj sudbini trenutno ništa ne zna.
Hapšenje džihadista na Kosovu - Sputnik Srbija
Džihadisti „zauzimaju“ Kosovo, Srbi na udaru?

Asmir Mehović, sirijski državljanin poreklom iz Bara, teško je ranjen na ratištu u toj bliskoistočnoj državi, gde se borio na strani terorističke organizacije Islamska država.

Nakon što je ranjen u borbama, saborci su Mehovića ostavili u jednom objektu koji je bio pod stalnom vatrom vladinih snaga, zbog čega nisu mogli da ga izvuku, pa se o njegovoj sudbini trenutno ništa ne zna, piše podgorički „Dan“.

U Damasku, u Ambasadi Srbije, koja zastupa i crnogorske državljane, nisu mogli ni da potvrde niti da demantuju ovu informaciju.

Iz tamošnjih diplomatskih krugova „Danu“ je saopšteno da oni nemaju obavezu da se informišu o osobama koje imaju sirijsko državljanstvo i da je to, verovatno, i razlog što nemaju podatke o konkretnom slučaju.

Islamska država, deca - Sputnik Srbija
Džihadisti uče decu kako da odsecaju glave (video)

Asmir, koji je odavno napustio Crnu Goru, borio se u više vojnih formacija od Iraka, preko Libije, do Sirije.

Asmir Mehović pripada pobunjeničkoj jedinici u kojoj su mu saborci sunarodnici iz Plava, Rožaja, Novog Pazara, Peći i Sarajeva, među kojima je bio i Mirza Haklaj iz Podgorice.

Inače, Haklaj je poginuo nedavno, kada su džihadisti napali vojni konvoj u blizini Damaska.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala