Sankt Peterburg: Na forumu i američke i nemačke kompanije

© Sputnik / Alexei DanichevSankt Peterburg, forum
Sankt Peterburg, forum - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj kompanija koje će učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu koji će, od 18. do 20. juna, biti održan u Sankt Peterburgu je u stalnom porastu, izjavio je danas guverner tog grada Georgij Poltavčenko.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se svake godine od 1997. godine, a manifestacija okuplja šefove država i vlada, rukovodioce najvećih kompanija, kao i najuglednije ekonomske stručnjake iz celog sveta.

„Nedelju dana pre početka foruma 5.072 učesnika je potvrdilo svoj dolazak, što je više nego što smo imali prošle godine. U porastu je i broj kompanija, kao i menadžera koji će učestvovati“, istakao je guverner.

On je napomenuo da će na forumu biti prisutni predstavnici kompanija iz SAD, Nemačke, Velike Britanije, Italije, Finske, Francuske, Švajcarske, Kanade, Južne Koreje i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Posao je posao. Političke razlike ne utiču puno na posao. Na forumu će učestvovati američke kompanije BCG  i ’McKinsey & Company‘, dok će od nemačkih učestvovati ’Metro AG and TUI AG‘“.

Poltavčenko je istakao da za ovogodišnji forum vlada veliko interesovanje iz Kine i drugih zemalja BRIKS-a, kao i iz zemalja jugoistočne Azije.

Na prošlogodišnjem ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu bilo je prisutno više od 4.700 učesnika iz 73 zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala