Dačić: Dostavljen predlog Rezolucije o Srebrenici

© Sputnik / Đorđe KrstićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Misija Velike Britanije u Ujedinjenim nacijama dostavila je Srbiji predlog Rezolucije o Srebrenici o kojoj bi Savet bezbednosti UN trebalo da raspravlja na sednici 7. jula, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
Evropski parlament - Sputnik Srbija
EP odustaje od rezolucije o Srebrenici?

Srbija će u narednim danima pažljivo razmotriti tekst rezolucije i rukovoditi se nacionalnim interesima, ne dovodeći u sumnju opredeljenje za kažnjavanje i sankcionisanje ratnih zločina, rekao je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare.

„Navodno je cilj rezolucije proces pomirenja, ali u tekstu se na 20 mesta pominje genocid, a na jednom mestu pomirenje“, istakao je Dačić, navodeći da rezolucija ima više tačaka, opšte delove i delove koji se odnose na zločin u Srebrenici.

On je najavio da se očekuje da će od utorka početi konsultacije sa ostalim članicama Saveta bezbednosti o rezoluciji, koje do sada nisu obavljene.

Kako je rekao, planirano je da rezolucija bude razmatrana 7. jula na sednici Saveta bezbednosti, kada je i predviđeno da jedna tačka dnevnog reda bude o Bosni i Hercegovini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala