Češka: Rijaliti šou o porodici pod nacističkom okupacijom

© ceskatelevize.czRijaliti u Češkoj
Rijaliti u Češkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Češka televizija CT emitovala je sinoć prvu od osam epizoda novog rijaliti programa koji je izazvao brojne kontroverze.

Šou pod naslovom „Odmor u protektoratu“ prati svakodnevni život sedmočlane porodice u vreme nacističke okupacije, a epizode nose naslov „Zakon preživljavanja“, „Racija“ ili „Kada ti gestapo diše za vratom“.

Radnja je smeštena u zabačenoj planinskoj kući, bez struje, a protagonisti nose odeće iz perioda Drugog svetskog rata i suočavaju se sa nestašicom hrane.

© Foto : ceskatelevize.czProtektorat Češka i Moravska je politički entitet koji su nacisti uspostavili za vreme okupacije Češke od marta 1939. do maja 1945.
Protektorat Češka i Moravska je politički entitet koji su nacisti uspostavili za vreme okupacije Češke od marta 1939. do maja 1945.  - Sputnik Srbija
Protektorat Češka i Moravska je politički entitet koji su nacisti uspostavili za vreme okupacije Češke od marta 1939. do maja 1945.

„Želela sam da pokažem kako je izgledao život za vreme okupacije, u što autentičnijim uslovima“, rekla je autorka emisije Zora Cejnkova.

„Srećom, porodica neće doživeti sudbinu 82.309 Jevreja koji su iz protektorata poslati u koncetracione logore“, prokomentarisao je sarkastično list „Tajms of Izrael“.

Producentkinja Lenka Polkova navela je da su pripreme trajale pune dve godine i da se za ovaj rijaliti prijavilo nekoliko stotina čeških porodica.

© Foto : ceskatelevize.czRadnja je smeštena u zabačenoj planinskoj kući, bez struje, a protagonisti nose odeći iz doba Drugog svetskog rata i suočavaju se sa nestašicom hrane.
Radnja je smeštena u zabačenoj planinskoj kući, bez struje, a protagonisti nose odeći iz doba Drugog svetskog rata i suočavaju se sa nestašicom hrane.  - Sputnik Srbija
Radnja je smeštena u zabačenoj planinskoj kući, bez struje, a protagonisti nose odeći iz doba Drugog svetskog rata i suočavaju se sa nestašicom hrane.

Među članovima odabrane porodice je i 78-godišnja baka koja je kao dete doživela nemačku okupaciju.

Protektorat Češka i Moravska je politički entitet koji su nacisti uspostavili za vreme okupacije Češke od marta 1939. do maja 1945.

Oko 360.000 Čeha i Slovaka poginulo je za vreme Drugog svetskog rata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala