- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Treba sprečiti treći svetski rat – ili sledi nuklearna apokalipsa

© Foto : Press-služba prezidenta BelarusiAleksandr Lukašenko
Aleksandr Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da ne treba dozvoliti da izbije treći svetski rat, jer je u suprotnom nuklearna apokalipsa neizbežna.
„Treba da uradimo sve da sprečimo treći svetski rat. U suprotnom, nuklearna apokalipsa je neizbežna. Zbog toga svi treba da se ujedinimo“, rekao je Lukašenko na ceremoniji polaganja cveća na spomenik Pobede u okviru patriotske akcije „Belorusija pamti“ u Minsku.
On je istakao da je čovečanstvo u svojoj istoriji već jednom uspelo da se ujedini protiv opšteg zla, što je dovelo do pobede.
Lukašenko je pritom dodao da je kolektivni Zapad, kao i uoči početka Drugog svetskog rata, spreman da se nagodi sa svakim zlom zarad očuvanja dominacije i ličnog profita.
Povodom zajedničkih vojnih vežbi Moskve i Minska o upotrebi taktičkog nuklearnog oružja, Lukašenko je poručio da Rusija i Belorusija ne nameravaju bilo koga da napadaju.
Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da će se Belorusija pridružiti Rusiji u drugoj fazi vežbi testiranja upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja.
Vojnici paradnih posada na vojnoj paradi u čast 78. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu na Crvenom trgu u Moskvi. - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
RUSIJA
Hakovane ukrajinske televizije, emitovana Parada pobede iz Moskve
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala