- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Čudna situacija u Nigeru: Ruska i američka vojska razmeštene u istoj bazi

© AP Photo / Jerome DelayVojnici u Nigeru
Vojnici u Nigeru - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2024
Pratite nas
Ruske i američke snage raspoređene su u istoj bazi u Nigeru dok SAD ne povuku svoj kontingent iz te afričke zemlje, saopštio je Pentagon.
„Ruska vojska stigla je u avio-bazu 101 pre nekoliko nedelja. Rusi su smešteni u zasebnom kompleksu i nemaju pristup američkoj vojsci, prostorijama i opremi“, objasnio je predstavnik Pentagona.
S tim u vezi, odbrambeni resor dodaje da prati situaciju i preduzima sve neophodne i razumne mere kako bi osigurao bezbednost američkih snaga, objekata i opreme.
Američki Stejt department ranije je saopštio da Vašington planira da započne dijalog sa vlastima Nigera o povlačenju trupa iz te zemlje. Takođe je saopšteno da je to rezultat tekućih razgovora između SAD i novih vlasti zemlje od 2023. o budućoj saradnji u oblsti bezbednosti. Ubrzo nakon toga, Pentagon je saopštio da će deo američkog kontingenta biti povučen.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Nigeriйcы s rossiйskim flagom v rukah učastvuюt v marše, organizovannom storonnikami lidera gosudarstvennogo perevorota generala Dž. Abdurahman Kьяnti v Niamee - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
RUSIJA
U Vašingtonu zabrinuti: Ključni američki saveznik u Zapadnoj Africi okreće se – Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala