- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada pada onda lije – Njegoš režirao peti uzastopni poraz Partizana! /video/

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićAleksandar Jovanović
Aleksandar Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
Pratite nas
Fudbaleri Partizana poraženi su od Vojvodine rezultatom 3:2 u 33. kolu Superlige. Natmureni oblaci i dalje su nad Humskom, crno-beli upisali su peti poraz u nizu, a glavni režiser poslednjeg je Njegoš Petrović koji je gotovo u poslednjim sekundama postigao gol za pobedu gostiju.
Silovito su gosti iz Novog Sada otvorili duel, uprkos jakom pljusku nisu čekali da počnu opasno da prete. U prvih 15 minuta nekoliko puta su šutirali ka golu Partizana, ali nisu uspevali da zatresu mrežu.
Kako to obično biva posle propuštenih prilika stigla je kazna i to onakva kakvu su najmanje želeli. U 18. minutu fudbaleri Partizana konačno su uspeli da stvore šansu i napravili su gužvu ispred gola gostiju, a lopta je udarila u Đorđa Crnomarkovića koji je postigao autogol.
Imao je posle nekoliko minuta priliku Mateus Saldanja da poveća prednost, ali nije bio dovoljan precizan, a onda su ponovo počele pretnje Vojvodine.
U 38. minutu Dejan Zukić prošao je po desnoj strani, a Kejleb Sari je potom iskoristio lošu reakciju odbrane crno-belih i postigao je gol za 1:1.
Ponovo je šansu propustio Saldanja, a onda u 44. minutu Zukić postiže fantastičan pogodak za preokret odnosno 2:1.
Nikako ni u drugom poluvremenu nije išlo Partizanovom Brazilcu pa je tako umesto njega ušao Nemanja Nikolić, a umesto Alekse Jankovića Goh.
Počeli su crno-beli bolje da igraju, a u 57. minutu Aranđel Stojković zatresao je mrežu za 2:2. Samo minut kasnije zatresla se mreža domaćih, ali gol nije priznat zbog opasne igre pa je tako rezultat ostao nepromenjen.
Posle deset minuta ponovo su gosti bili u sjajnoj prilici da još jednom naprave preokret, ali Aleksa Vukanović pogađa prečku. Nova šansa dogodila se ubrzo sa druge strane, ali nije Birbas Natho bio dovoljno precizan.
Ponovo je Vojvodina bila bolja i opasnija i ponovo su mogli do preokreta u 77. minutu. Mihailo Ivanović postigao je gol za 3:2, međutim Srđan Jovanović ponovo poništava pogodak gostiju zbog prethodnog faula.
Na samom kraju u 94. minutu iz velike daljine Njegoš Petrović, bivši igrač Crvene zvezde, trese mrežu i upisuje pobedu! Partizan je poražen u petoj uzastopnoj utakmici.
TSC sada ima sve ozbiljnije šanse da se izbori za drugo mesto na tabeli.
Sandro Tonali - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
SPORT
Englezi suspendovali Italijana do kraja sezone – poznati fudbaler priznao krivicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala