- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gde je Olga stala – produžila je Arina: Spektakularna pobeda Belourskinje nad strašnom Amerikankom

© AP Photo / Lynne SladkyArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
Pratite nas
Arina Sabalenka, beloruska teniserka, plasirala se u četvrtfinale mastersa u Madridu pobedom nad Danijel Kolins, američkom teniserkom koja je u nestvarnoj formi, rezultatom 4:6, 6:4, 6:3.
Ono što je Olga Danilović u drugom kolu počela, Arina Sabalenka je u osmini finala dovršila. Srpska teniserka bila je na korak od velike senzacije kada je povela protiv Danijel Kolins, ali Amerikanka je uspela da pobedi.
Mučila se i protiv Rumunke Žaklin Kristijan, a onda je stigla do Arine Sabalenke koja je sve to naplatila.
Beloruskinja je rano ispustila servis gem, ali je uspela da uzvrati protivnici, međutim Amerikanka je napravila novi brejk i povela sa 5:2. Smanjila je Arina potom zaostatak, ali ipak nije mogla da „preotme“ set.
U drugom setu mnogo su sigurnije i bolje igrale obe teniserke. Bilo je brejk lopti, ali neiskorišćenih sve do devetog gema kada je svoju šansu konačno uspela da iskoristi Sabalenka. Time se potpuno vratila u meč.
Preuzela je moćna Beloruskinja inicijativu, diktirala je tempo i imala je dva brejka prednosti u trećem setu. Amerikanka je uspela da vrati samo jedan pa je tako poražena posle neverovatng niza od 15 vezanih pobeda.
Ova Arinina pobeda najbolji je dokaz da se ona potpuno vratila u ritam. Kolins je do Mdrida bila teniserka za koju je slobodno moglo da se kaže da je u najboljoj formi. Osvojila je titule u Majamiju i Čarlstonu, ali sada je zaustavljena.
„Bila je teška bitka, igrala je neverovatan tenis. Hvala vam što ste ostali i podržali nas. Zbog toga zaista volim Madrid, vi ste neverovatni. Hvala vam puno na podršci i divnoj atmosferi“, rekla je Beloruskinja posle pobede.
Sabalenka će se za polufinale boriti protiv mlade Ruskinje Mire Andrejeve.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
SPORT
Nezaustavljivi Jokić i Marej ponovo srušili Lejkerse – Denver je u polufinalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala