- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Savršeni Jokić nedovoljan da se „počiste“ Lejkersi – Jović uzalud odličan

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Denver - 119:108 i tako smanjili rezultat u plej-of seriji na 1:3. Nikola Jokić odigrao je savršen meč, koji je okončao tripl-dablom, ali ni to nije bilo dovoljno da Nagetsi stignu i do 12. uzastopne pobede protiv tima iz El-Eja. Serija se seli u Kolorado, gde će biti odigrana naredna dva meča.
Izbegli su Lejkersi „metlu“ na startu plej-of serije. Imao je Denver brejk iz prošlog meča, vodio sa 3:0 i mnogi su pomislili da bi lako moglo da usledi novo „čiščenje“ u režiji Jokića, Marija i ekipe protiv Džejmsa i drugova, ali se to nije dogodilo.
Nova neverovatna partija srpskog košarkaškog genija krunisana sa 33 poena uz po 14 skokova i asistencija ipak nije bila dovoljna Denveru da dođe i do četvrte pobede, jer je klupa u potpunosti zakazala.
S druge strane, Lebron Džejms je bio na visini zadatka i ubacio je 30 poena, imao je pet skokova i četiri asistencije, a podršku mu je pružio Entoni Dejvis sa dabl-dabl učinkom. On je postigao 25 poena i imao čak 23 skoka uz šest asistencija za bezmalo 42 minuta provedenih na parketu.
U noći između subote i nedelje i Nikola Jović morao je na posao. Srpski reprezentativac koji se izborio da bude važan šraf u Majamiju, odigrao je odličan meč u porazu od Bostona na Floridi rezultatom 104:84.
Jović je za nepunih 34 minuta provedenih na parketu postigao 15 poena, imao je osam skokova i jednu asistenciju. Ipak, to nije bilo dovoljno da Majami, bez prve zvezde Džimija Batlera, izbegne ubedljiv poraz od Seltiksa.
Džejlen Braun i Džejson Tejtum predvodili su sa po 22 poena Kelte do brejka na Florid, te sada vode 2:1 u seriji.
NBA rezultati
Majami - Boston 84:104
L.A. Lejkers - Denver 119:108
Filadelfija - Njujork 19.00
Dalas - L.A. Klipers 21.30
Lejkersi su dobro otvorili utakmicu, dobili su uvodnu deonicu rezultatom 28:23, da bi odlaska na veliki odmor ta prednost porasla na dvocifrenu – 61:48.
Jedini period igre koji je rezultatski pripao gostima iz Kolorada bila je treća četvrtina, koju su aktuelni šampioni NBA lige rešili u svoju korist – 32:30.
Kako je poslednji kvartal protekao bez pobednika – 28:28, tako je bilo jasno da su Lejkersi ti koji su se ovoga puta radovali i to posle nestvarnog niza od 11 poraza u mečevima sa Denverom.
Nikola Jokić pružio je još jednu MVP partiju i genijalnim rešenjima pokazao je zbog čega je najbolji igrač sveta, bez ikakve dileme. Cepao je mrežicu „jezerdžija“, hvatao lopte i na sve to delio „one“ njegove ludačke asistencije, iza leđa, bez gledanja i ostalo, za šta Lejkersi apsolutno nisu imali rešenje.
Ipak, raspoloženi Majkl Porter Džunior koji je ubacio 27 poena uz 11 skokova i Džejmi Marej koji je brojao do 22, nisu bili dovoljni da se nokautiraju grogirani Lejkersi.
Trener Željko Obradović pozdravlja navijače  - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2024
SPORT
Željko Obradović ostaje u Partizanu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala