- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jovan sija zlatnim sjajem – Srbija ima prvaka Evrope

© Foto : BSS/ Emilija JovanovićJovan Nikolić
Jovan Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Jovan Nikolić, mladi srpski bokser, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pobedom nad Eškerhanom Madijevom. Srebrna odličja Srbiji su doneli Rastko Simić koji je u finalu poražen od Gabrijela Veočića, odnosno Dušan Veletić koji nije uspeo da savlada Ajubu Gadfe Drisi El Aisauija.
Najsjajnije odličje Srbiji podario je Jovan Nikolić u kategoriji do 71 kilograma i to posle preokreta u trećoj rundi. Na kraju je savladao Gruzijca Madijeva 4:1.
„Bilo je dosta teško, ovo mi je bio najteži meč u životu. Velika borba do zlatne medalje koju sam uspeo da osvojim. Uspeo sam da se izborim i sa povredom desne šake. Presrećan sam i ovo mi mnogo znači. Trebaće mi još vremena da se slegnu utisci“, rekao je zlatni Jovan Nikolić.
Najmlađi srpski finalista ovog prvenstva 20-godišnji Rastko Simić je u kategoriji do 80 kilograma snage odmerio sa predstavnikom Hrvatske Gabrijelom Veočićem. Od samog početka Rastko je krenuo silovito i taj tempo držao do kraja, verovao u sebe, bio hrabar i maksimalno motivisan kao i u svim prethodnim borbama koje je prikazao u legendarnoj hali, bivšem “Pioniru”, ali je pobedu izborio Veočić.
„Dogurao sam do finala, nažalost sprečen sam od strane Hrvatskog boksera da uzmem zlato, ali presrećan sam. Hvala publici koja me bodrila, a pogotovo mojim Lozničanima koji su tu od samog početka. Trebaće mi par dana da se slegnu svi utisci“, rekao je nakon meča Simić.
U poslednjoj borbi večeri u magični četverougao ušli su superteškaši. Srpski reprezentativac u kateogriji +92 kilograma Dušan Veletić rukavice je ukrstio sa kolegom iz Španije Ajuba Gadfe Drisi El Aisauijem, doživeo nokaut u drugoj rundi i osvojio naslov vicešampiona.
Zavese su se spustile na najspetakularnije Prvenstvo Evrope za seniorke i seniore u boksu u Beogradu koje je prvi put imalo i novčane nagrade takmičarima koje je obezbedila Međunarodna boks federacija, prvi put su zajedno na seniorskom šampionatu “Starog kontinenta” zajedno učestvovale žene i muškarci. Srbija je osvojila rekordan broj medalja, dvadeset, od toga kod žena tri zlata, jedno srebro i sedam bronzi, kod muškaraca jedno zlato, dva srebra i šest bronzi.
Večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
SPORT
Partizanova drama u Humskoj završena porazom – Zvezda i Vojvodina bez golova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala