- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jelena je „kraljica šljake“ – više od godinu dana ne zna za poraz

© AFP 2023 / THOMAS KIENZLEJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Jelena Ribakina, kazahstanska teniserka ruskog porekla, plasirala se u osminu finala mastersa u Madridu pobedom nad Majar Šerif rezultatom 6:1, 6:4, ali ono što je važnije od pobede jeste nastavak neverovatnog niza. Moskovljanka je izbrojala tačno 374 dana od poslednjeg poraza na šljaci.
Raznolikost u igri Jelene Ribakine je impreisvna, ali u prethodnom periodu teniserka rođena u Moskvi najbolje partije prikazuje na šljaci na kojoj nije izgubila više od godinu dana.
Šampionka Vimbldona je protiv Majar Šerif upisala 14. vezanu pobedu na najsporijoj podlozi, a to je uradila bez bilo kakvih problema. Čitav jedan gem prepustila je Egipćanki u prvom setu dok je u drugom, protivnica pružila malo bolji otpor, ali uzalud.
Tako je nastavljen niz koji traje neverovatnih 374 dana! Poslednji put kada je Jelena izgubila na šljaci dogodio se u Madridu prošle godine kada je u prvom kolu izgubila od Ane Kalinske.
Četvrta teniserka sveta u trećem kolu Rolan Garosa predala je meč Sari Tormo, ali taj susret se ne računa jer nije ni odigran.
Pre Madrida igrala je u Štutgartu gde je stigla do trofeja.
Dijego Forlan - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
SPORT
Bio najbolji fudbaler Mundijala – sada postaje teniser
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala