Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Ponosan sam na našu borbu u UN - još mnogo posla je pred nama

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksanar Vučić naveo je danas pred polazak iz Njujorka u Beograd da je ponosan na borbu koju je Srbija vodila u UN i ocenio da će ona ostaviti trag kako na samom glasanju o rezoluciji o Srebrenici tako i kasnije u bilateralnim odnosima.
"Ponosan sam na to kako su se u UN borili, jer kad se borite za svoju zemlju, vaše je da napravite sve što možete. Srbija se bori za svoju teritoriju i slobodu i nastaviće to da čini, a naše je da čuvamo interese svoje zemlje, na svakom mestu", naveo je Vučić na društvenim mrežama.
Vučić je naglasio da je zamolio za podršku i pomoć.
"U UN sve vri. Dobro je što smo proveli mnogo vremena ovde, to će ostaviti trag kako na samom glasanju tako i kasnije u našim bilateralnim odnosima", naveo je on.
Prema rečima predsednika, pred Srbijom i njenim rukovodstvom i predstavnicima je još mnogo posla koji treba da se uradi.
Ostalo je i da nastavimo da se borimo, da uzdignute glave izađemo posle svega, a onda da se posvetimo daljem napretku Srbije, naveo je predsednik na Instagramu.
Vučić je u Njujorku u ponedeljak uveče predstavljao Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Unmika.
Vučić je tokom boravka u Njujorku, pred sednicu Generalne skupštine na kojoj se početkom maja razmatra predlog rezolucije o Srebrenici u sedištu UN održao niz konsultacija sa predstavnicima zemalja članica UN, kako bi im objasnio poziciju Srbije o najavljenoj rezoluciji.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
SRBIJA
Vučić iz Njujorka: Velika igra, bukvalno sve vri u UN
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala