- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak izgubio od Dimitrova i obezbedio mu bolji hotel – Bugarin otkrio urnebesnu priču

© AFP 2023 / JULIEN DE ROSANovak Đoković i Grigor Dimitrov
Novak Đoković i Grigor Dimitrov - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
Pratite nas
Novak Đoković i Grigor Dimitrov tokom karijere odigrali su 13 međusobnih mečeva, a samo iz jednog bugarski teniser je izašao kao pobednik. To se dogodilo u Madridu pre punih 11 godina, a Grigor se vrlo dobro seća tog duela.
Tri puta je tokom karijere Novak Đoković osvojio masters u Madridu, ali je na istom tom metu često znao i da izgubi neočekivano rano što se dogodilo i 2013. godine.
Tada ga je savladao Grigor Dimitrov već u drugom kolu, a za Bugarina je ta pobeda bila od velike važnosti, što je otkrio 11 godina kasnije.
„Sećam se odlično tog meča. Došao sam nešto ranije u Madrid. Sećam se da sam odseo u nekom veoma sumnjivom hotelu. A onda, kada sam saznao da moram da igram, rekao sam: 'U redu, da vidimo, vreme je.' I želeo sam da pobedim da bih mogao da dobijem nešto novca za drugi hotel“, otkrio je Dimitrov.
Pamtiće bugarski teniser tu pobedu jer jedina protiv Novaka koju je upisao tokom karijere, a zapravo joj se uopšte nije nadao.
„Želeo da vidim gde sam, i to je bilo to, da idem za svojom igrom. Očekivanja zaista nije bilo. Sve što sam želeo je da izađem i odigram najbolje što sam mogao, da vidim kakav će biti ishod. I pokazalo se da je prilično dobro. Bila je to jedna od onih posebnih noći. To je definitivno bio jedan od mojih omiljenih trenutaka ovde u Madridu“, rekao je Dimitrov.
Bugarin ima sjajnu sezonu, osvojio je turnir u Brizbejnu, a pored toga ima finala Majamija i Marseja. U Madridu kreće od borbe protiv Jakuba Menšika.
Ergin Ataman  - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
SPORT
Evroliga pokrenula postupak – Turčinu i Grcima stigao odgovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala