- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Filmski festival BELDOKS od 22. do 29. maja u Beogradu

© Sputnik / Pavel Bednяkov„Rusija Mosfilm“ bioskopski kompleks
„Rusija Mosfilm“ bioskopski kompleks - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
Pratite nas
Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOKS biće održan od 22. do 29. maja, uz 13 svetskih premijera, a otvoriće ga domaće ostvarenje "Topli film" autora Dragana Jovićevića, najavili su organizatori.
U okviru Srpskog takmičarskog programa biće prikazano 12 naslova, među kojima su i „Kako biti Slobodan“Nikole Polića, „Izbor za mis zatvora“ Srđana Šarenca, „Kadence za vrt“ Daneta Komljena i „Neptunova nevera“ Katarine Stanković.
U takmičarskom programu su i „Novosadsko sećanje“Aleksandra Reljića i „Džojmejkers“ Jelene Radenović, „Kad opet porastem“Jovane Avramović, „Minel“ Tare Gajović, „Heterotopija“Nikole Nikolića, „Izlaz kroz ludaru“ Nikole Ilića i „Šetnja koja se neće desiti“ Mine Simendić.
U Međunarodnom takmičarskom programu su filmovi „Sunčani sat“ Liis Nimik, „Porodica na određeno vrijeme“ Seada Šabotića, „La Reine“ Nikole Klingera, kao i „U tišini i galami“ Klemena Rusijea i Adrijena Mosa.
Među deset filmova su i „Blato“ Ilije Povolockog, „Ustati noću“ Nelsona Makenga, „Kumva“Sare Malegol, „Dosadni dani i noći“Guoa Žemninga, „Cipora i Rahel nisu mrtve“Hadar Morang i „Pseći snovi“ Else Kremner i Levina Petera.
Filozof Srećko Horvat bićegostujući kustos BELDOKS specijala „Opstanak nije dovoljan“, u okviru kog će biti prikazano sedam filmova, a italijanski filozof Federiko Kampanja će se uključiti onlajn nakon filma „Tera forma“.
Filmovi BELDOKS-a biće prikazivani na 11 lokacija u Beogradu, među kojima su Dom omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Sinepleks Ušće, Centar za kulturu „Vlada Divljan“ i druge.
Ruski glumac Nikolaj Burljajev - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2024
KULTURA
Čuveni ruski glumac: Rusija se bori protiv svetskog zla, u tome ima i podršku Srbije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala