- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hamadov epski preokret za prvu masters pobedu u karijeri: Kecmanović takođe slavio – Lajović poražen

© Sputnik / Lola ĐorđevićHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi srpski teniser debitovao je pobedom na mastersu u Madridu protiv Aleksandra Kovačevića i to posle preokreta rezultatom 4:6, 7:5, 6:4. Pobedu je ostvario i Miomir Kecmanović koji je savladao Žižen Žanga rezultatom 6:3, 6:2 .Poražen je jedino Dušan Lajović u dva seta od Brazilca Tijago Monteira rezultatom 6:4, 6:3.
Debi Hamada Međevodića na mastersu nije bio lak iako je protivnik Aleksandar Kovačević takođe u glavni žreb ušao kao kvalifikant.
Velika borba vodila se u prvom setu tokom kog je Hamad prvi stigao do brejk lopte, ali nije uspeo i da je iskoristi. Neizvesno je bilo u narednim gemovima, a onda u najnezgodnijem trenutku američki teniser pravi brejk posle kog je osvojio i set.
U drugom setu dogodila se obrnuta sitaicija. Obojica tenisera igrali su fantastično i agresivno, a ovoga puta je Kovačević prvi imao priliku da napravi brejk, ali je ni on nije iskoristio.
Mučio se srpski teniser u svojim servis gemovima, ali ih je i dobijao , da bi na kraju najveća drama bila odigrana u 12. gemu gde je Međedović iskoristio tek petu brejk odnosno set loptu.
Razmena snažnih, dubokih lopti nastavljena je i u setu odluke, a velike muke Hamad je imao u petom gemu koji je uspeo da osvoji posle maratonskih poena i dve spasene brejk lopte.
Nije popuštao Hamad, a silovitom forhend paralelom stigao je do tri vezane meč lopte! Koristi treću i upisuje svoju prvu, veliku masters pobedu. U drugom kolu igraće protiv Jiržija Lehečke.
Pobedu je ostvario i Miomir Kecmanović. Imao je izuzetno težak zadatak protiv Žinžen Ženga, ali je to bila prilika da pokaže svoj najbolji tenis, što je i uradio.
Silovito su leteli Mišini forhendi od samog starta i zasluženo je prvi stigao do brejka. Kinez svoju priliku nije iskoristio, a srpski teniser održao je izuzetno visok nivo igre i tako osvojio prvi set.
Očekivalo se da Ženg bude taj koji će pojačati ritam, ali umesto toga još snažnije je udarao Kecmanović koji je jednostavno plesao na madridskoj šljaci.
Jedan brejk, drugi brejk i činilo se da je sve gotovo. Kineski teniser nikako nije uspevao da odgovori Miomiru i tako je srpski teniser upisao veliku pobedu.
Dobro je servirao, još bolje udarao forhende, a sjajan je bio i na mreži. Upisao je 20 vinera i podsetio nas koliko maestralno može da igra. Vratiće ova pobeda Miomiru samopouzdanje, ali i bolji plasman jer će ponovo ući u prvoh 60.
Neće mu biti lako u narednom meču jer ga čeka Kasper Rud koji je u nikad boljoj formi.
Lajović je na prethodnom turniru u Španiji stigao do polufinala Barselone, gde ga je zaustavio posle velike borbe i preokreta Grk Stefanos Cicipas, pa je velika verovatnoća da ga je u Madridu stigao umor.
Iako je imao ulogu favorita protiv Brazilca, koji je čak 53 pozicije slabije rangiran i nalazi se na 118. mestu ATP rang-liste, Lajović je relativno lako poražen.
Ništa nije ukazivalo na takav scenario, s obzirom na to da se uvodnim devet gemova igralo gem za gem, bez brejka, a onda je Lajović neshvatljivo izgubio sva četiri poena na sopstveni servis, što je Brazilcu bez izgubljenog poena donelo brejk, samim tim i prvi set, posle 36 minuta igre.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
SPORT
Zvezda suspendovala Ilića na 72 sata
Psihološka prednost bila je na strani Tijaga Monteira, koji je furiozno otvorio drugi set. Ekspresno je stigao do "krađe" servisa srpskom teniseru i poveo je sa 2:0, zatim je potvrdio brejk.
Prvi gem u drugom setu Dušan je osvojio za 3:1, ali kako do kraja drugog seta nije uspeo da dođe do ribrejka, tako je na kraju Brazilac priredio iznenađenje na samom startu Madrida i plasirao se u naredno kolo, dok je Lajović završio učešće. Naredni protivnik Brazilcu biće upravo Stefanos Cicipas, koji je porazio Lajovića u polufinalu turnira u Barseloni.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
SPORT
Novak „gromovnik“ trenirao na Košutnjaku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala