- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadalova izlizana šala: „Rafa će osvojiti Rolan Garos ako se pobrinemo da se Novak povredi“

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
Pratite nas
Toni Nadal, stric Rafaela Nadala, govorio je o šansama „kralja šljake“ na Rolan Garosu i tom prilikom istakao da Rafa može da osvoji titulu, ali d se prethodno Novak Đoković, Karlos Alkaras i Janik Siner povrede.
Neverovatno je da se Toni Nadal ne šali prvi put na ovako krajnje čudan način. U prethodnom periodu pred veliki broj turnira na kojima je Rafael Nadal trebalo da se pojavi, njegov stric davao je slične izjave.
„Naravno da Rafa može da osvoji Rolan Garos, ali prvo treba da se pobrinemo da se povrede Alkaras, Đoković, Siner i ostali“, rekao je stric „Bika sa Majorke“ za španski „As“.
Mnogo toga na pariskoj šljaci zavisiće kako Toni veruje od Nadalove fizičke pripreme.
„Svi znamo da nije igrao skoro godinu dana. Kada se pojavio na terenu u Barseloni, bilo je to oko 700 dana bez igre na šljaci. Još mesec dana je do početka Garosa. Ako uspe da telo dotera fizički tamo gde treba, biće mu potrebno samo nekoliko mečeva ali uz uslov da žreb za nekoliko prvih kola u Parizu ne bude težak. Na Australijskom openu pre dve godine pričao sam sa njim posle dva-tri kola i pomislio sam da ne može nikoga dobrog da pobedi. Nije se dobro kretao. Ali nekako je stigao do četvrtfinala i sve se promenilo. Osvojio je titulu. Od tada su prošle dve godine, sada je sve mnogo teže. Ali ja verujem u njega“, poručio je Rafin stric.
Pre Rolan Garosa Nadal će igrati u Madridu, dok nije poznato hoće li ići u Rim. Iako su mu potrebni mečevi mora da razmišlja i o tome da se ne povredi ponovo.
„Nadam se neće imati probleme, to je bitno. Proces adaptacije je dobro počeo, sada je bitno da odigra dovoljno mečeva do početka Garosa. Dodatna teškoća je što neće biti nosilac, tako da može u ranoj fazi, možda već u prvom kolu, da igra protiv Alkarasa ili Sinera ili bilo kog drugog veoma opasnog“, zaključio je Toni Nadal.
Susret sa Alkarasom i Sinerom Rafu neće zadesiti u prvom kolu Madrida. Imao je sreće pa će tako igrati protiv Amerikanca Darvina Blanša koji ima samo 16 godina.
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2024
SPORT
Lazar dobio trenera koji ga stavlja ispred svih: „Samardžić je najtalentovaniji igrač u timu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala