- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Švajcarska još nikom nije poslala pozive na konferenciju o Ukrajini

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaFederalni dvorac (Parlament) u Bernu
Federalni dvorac (Parlament) u Bernu - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
Pratite nas
Švajcarska još nikome nije poslala poziv na mirovnu konferenciju o Ukrajini u junu kod Lucerna, to će biti učinjeno narednih dana, rečeno je Sputnjiku u Ministarstvu spoljnih poslova ove zemlje.
„Pozivi još nisu poslati, to će biti urađeno narednih dana“, odgovorili su u Ministarstvu na pitanje da li je poziv Rusiji i Belorusiji, na kraju, poslat.
Švajcarski ministar spoljnih poslova Ignacio Kasis izjavio je 12. aprila da će Bern „narednih dana“ analizirati različite izjave Rusije u vezi sa mirovnom konferencijom u Ukrajini u junu kako bi doneo odluku o pozivu.
Švajcarska će biti domaćin mirovne konferencije o Ukrajini 15-16. juna nedaleko od Lucerna. Rusija neće prisustvovati, ali se očekuje učešće do 120 šefova država. Portparol ambasade Rusije u Bernu Vladimir Hohlov ranije je izjavio da Švajcarska nije poslala poziv Rusiji za učešće na samitu o Ukrajini, kao i da Moskva u svakom slučaju neće učestvovati. On je dodao da je ideja o mirovnoj konferenciji koju snažno promovišu organizatori, neprihvatljiva za Rusiju, jer se radi o još jednoj varijanti za forsiranje neodržive „formule mira“ koja ne uzima u obzir ruske interese.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2024
RUSIJA
Zaharova: Razgovori o „formuli Zelenskog“ služe za odvlačenje pažnje sa nove tranše Kijevu
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala