- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Niti je umeo da izmeri, niti da se ponaša – ali dobija novu šansu: „Publika najbolje vidi“

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaFudbalski sudija
Fudbalski sudija - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
Pratite nas
Iako je bilo evidentno da je pravio velike greške tokom prethodnog večitog derbija, Pavle Ilić je ponovo dobio poverenje Sudijske organizacije FSS i vodiće 173. duel Crvene zvezde i Partizana kao glavni arbitar.
Fudbalski svet je ostao iznenađen Ilićevim izdanjem na prethodnom derbiju kada je izmerio verovatno najdalju tačku za postavljanje živog zida, ali i zbog psovki koje je upućivao igraču Partizana Gajasu Zahidu.
Niti je umeo da izmeri niti da se ponaša, dodelio je i prestrog crveni karton fudbaleru crno-belih Ksanderu Severini, ali je umesto kazne – nagrađen.
Ilić će deliti pravdu u 173. večitom derbiju, ali time nije zadovoljan trener Partizana Igor Duljaj koji neće biti na klupi svog tima zbog svoje gluposti i suspenzije zarađene u prethodnoj utakmici Superlige protiv Čukaričkog.
„Publika najbolje vidi kada su neke stvari u pitanju. Voleo bih da ni treneri ni sudije ne budu oni o kojima će se pričati, već o dobroj atmosferi, golovima. Suđenje neću komentarisati, ali moram sa se osvrnem na jednu stvar. Ovaj sudija je pokazao nepoštovanje prema Zahidu i nije sankcionisan. Pravio sam i ja greške i govorio neke stvari koje nisu dostojne trenera Partizana. Navijači žele da vide sportski ambijent i fudbal treba biti u prvom planu. Ovaj derbi gledaju i ljudi širom sveta. Trebalo bi i moramo da pošaljemo lepu sliku u svet“, naveo je Duljaj.
U javnosti se govorilo i o tome da je sudija Ilić navijački opredeljen prema crveno-belima, ali je to u razgovoru za Maks bet sport demantovao njegov sugrađanin iz Kragujevca, bivši igrač Zvezde Slavko Perović.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
„Mogu da kažem da je to potpuna laž i izmišljotina. Pavle Ilić je moj školski drug. Sedimo često i pričamo o fudbalu, njegova navijačka pripadnost nije ni na kakav način izražena, a kamoli da je član neke navijačke grupe. On je predsednik sudijske organizacije grada Kragujevca, a ja gradskog fudbalskog saveza. Reč je o poštenom čoveku koji radi kao čuvar u zatvoru. Propatio je dosta tokom karijere i apsolutno je zaslužio priliku koja mu je ukazana“, naveo je Perović uoči prethodnog večitog derbija.
Nova prilika za Ilića da se dokaže i demantuje sve glasine, ali i popravi utisak iz prvog derbija, biće u subotu od 18.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala