- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev bolji od Francuza, Karen slavio posle preokreta – a šampion Rubljov već ide kući

© AFP 2023 / VALERY HACHEAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Pratite nas
Danil Medvedev plasirao se u treće kolo mastersa u Monte Karlu pobedom nad Gaelom Monfisom rezultatom 6:2, 6:4, a prethodno je to učinio i Karen Hačanov koji je eliminisao Franciska Serundola 4:6, 6:4, 6:3. Najveće iznenađenje priredio je Andrej Rubljov koji je stigao kao branilac titule,a poražen je od Alekseja Popirina 6:4, 6:4.
Posle ne tako uspešnih turnira u Indijan Velsu i Majamiju, Andrej Rubljov nije uspeo da podigne formu ni u Monte Karlu gde je prošle godine osvojio titulu. Kao peti nosilac u prvom kolu bio je slobodan, dok je u drugom bio veliki favorit protiv Popirina koji je odigrao odličan meč.
Ruski teniser prvi je imao priliku za brejk, ali nakon što je nije iskoristio Popirin je to uradio na njegov servis i tako poveo.Ruboljv u prvom setu više nije mogao ni da zapreti protivniku.
Činilo se da se Andrej probudio u drugom setu, spasao je dve brejk lopte, a potom oduzeo Popirinu servis gem, međutim nada je bila kratkog daha jer je australijski teniser odmah uzvartio.
Novi brejk Popirin je napravio u devetom gemu, a Andrej nije iskoristio ni poslednju priliku da se vrati u meč i tako je prerano završio turnir u Kneževini.
Na Australijan openu Rubljov je stigao do četvrtfinala i delovalo je da nije u tako lošoj formi, ali potom su usledili neočekivani porazi u Dohi i Roterdamu. Jedino polufinale ove sezone igrao je u Dubaiju. Popirin će u trećem kolu igrati protiv Aleksa De Minora, a pobednik tog susreta igraće sa boljim iz duela Novak Đoković/Lorenco Museti.
Utisak ruskih tenisera popravio je Karen Hačanov koji je uspeo da se vrati posle preokreta protiv Franciska Serundola koji ume da bude nezgodan na šljaci. Argentinac je osvojio prvi set iako je Karen prvi imao brejk prednosti.
U drugom setu ruski teniser ponovo se mučio, iako je imao prednost od čak 5:0. Serundolo je vratio dva brejka i bio blizu povratka i u taj set, ali onda je Hačanov uspeo i treći put da mu oduzme servis gem i konačno izjednači.
Mogao je Rus da se oklizne u odlučujućem setu, ali je uspeo da sačuva brejk i na kraju zakaže susret sa pobednikom duela Danilom Medvedevom koji je savladao Gaela Monfisa rezultatom 6:2, 6:4.
Ruski teniser prvi set je osvojio rutisnki, napravio je dva brejka dok Francuz njemu nije uspeo nijednom da zapreti.
U drugom setu bilo je daleko burnije, Danil nije iskoristio šest brejk lopti u dva gema, a to je onda kaznio brejkom Monfis. Imao je Francuz prednost od 4:1, ali je Rus uspeo da mu dva puta oduzme servis gem i na kraju rutinski pobedi.
Prolaz u treće kolo obezbedio je i Janik Siner koji je rutinski savladao Sebastijana Kordu rezultatom 6:1, 6:2.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
SPORT
Posebna nagrada za Bogdanovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala