- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Strateška bezbednost – glavna potencijalna oblast za dijalog sa SAD

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj i MIP Rusije
Pogled na moskovski Kremlj i MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Osnovna potencijalna sfera za dijalog između Rusije i SAD su pitanja povezana sa strateškom bezbednošću, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
On se osvrnuo na izjavu koordinatora Bele kuće za strateške komunikacije Džona Kirbija koji je rekao da će SAD početkom sledeće sedmice u SB UN izneti na glasanje rezoluciju sa pozivom da se nuklearno oružje ne raspoređuje u svemiru. Kirbi je istakao da očekuju podršku ruske strane.
„Glavna potencijalna oblast za dijalog Rusije i SAD su pitanja povezana sa strateškom stabilnošću u koja spada i tema svemira“, rekao je Peskov.
Upitan da prokomentariše planove SAD u vezi pomenute rezolucije, portparol Kremlja je predložio da se sačeka da se predstavi dokument.
„Što se tiče nacrt rezolucije, treba sačekati, upoznati se sa tim dokumentom, pročitati ga i tek onda formirati stav“, zaključio je Peskov.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije u intervjuu za televiziju En-Bi-Si da Rusija može da sarađuje sa mnogim zemljama u svemiru, uključujući i sa Amerikom, ali da se kategorički protivi njegovoj militarizaciji.
Pročitajte još:
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
RUSIJA
Rusija spremna za dijalog o strateškoj stabilnosti, zainteresovanost SAD za pregovore – demagogija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala