- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šljaka muči srpske tenisere

© AP Photo / Louise DelmotteLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, stigao je u Marakeš kao prvi nosilac na turniru, ali ispao je u drugom kolu od Italijana Fabija Fonjinija koji je tako ostvario tek treću pobedu na ATP turniru od početka sezone. Prethodno ni Miomir Kecmanović nije uspeo da obezbedi drugo kolo u Eštorilu gde je branio finale, pa ga tako čeka veliki pad na ATP listi.
Srpski teniseri loše su otvorilo sezonu na šljaci, a ono što dodatno brine je da uskoro počinje masters u Monte Karlu gde će im konkurencija biti daleko nezgodnija nego na turnirima 250 serije na kojima su poraženi u prvom kolu.
Laslo Đere u Marakeš je stigao kao najbolje rangirani učesnik pa je tako bio slobodan u prvom kolu, dok u drugom nije trebalo da ima težak zadatak protiv Fabija Fonjinija koji je trenutno 100. teniser sveta.
Italijan je ove sezone igrao uglavnom čelendžere, a jedinu pobedu pre Marakeša ostvario je u prvom kolu Indijan Velsa.
Srpski teniser prvi set izgubio je u taj-brejku, da bi u drugom delovalo da se potpuno probudio jer je sa dva brejk stigao do izjeddnačenja. Imao je Laslo i u trećem setu brejk prednosti, vodio je 4:2, ali potom je usledio preokret Fonjinija koji ga je na kraju eliminisao.
Osim Đerea, prethodno na šljaci svoj meč nije dobro odigrao Miomir Kecmanović koji je u Eštoril stigao da odbrani prošlogodišnje finale. Umesto toga, Roberto Bautista Agut porazio ga je na samom startu rezultatom 6:1, 7:5.
Srpski teniser lako je dopustio Špancu dva brejka u prvom setu, da bi potom posle neiskorišćene prilike da mu oduzme servis u drugom ponovo posustao i izgubio meč.
S obzirom na to da je branio finale, Miomir je izgubio 180 bodova zbog čega će pasti na listi verovatno za 13 mesta pa bi tako mogao da bude 63. teniser sveta.
Problem leži u tome što je Miomir jedinu titulu u karijeri osvojio na šljaci, kao što je i Laslo svoje dve titule osvojio na toj podlozi. Istina, Kecmanoviću šljaka nije omiljena podloga, ali je u 2022. dominirao na njoj, dok se od Lasla uvek u tom delu sezone očekujju najbolji rezultati.
Da li bi u Monte Karlu moglo da dođe do buđenja?
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
SPORT
Bogdan je pokazao da može bolje, Aleksej zapažen – a Tristan je izazvao najveće oduševljenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala