- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Svetska centralna kuhinja obustavlja rad u Gazi

© AFP 2023 / Mohammed AbedPalestincы dostavlяюt vodu v lagerь dlя bežencev v Rafahe na юge sektora Gaza
Palestincы dostavlяюt vodu v lagerь dlя bežencev v Rafahe na юge sektora Gaza - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Svetska centralna kuhinja (WCK) saopštila je danas da obustavlja rad u Gazi nakon napada u kojem je ubijeno sedam njenih radnika.
„WCK odmah obustavlja svoje operacije u regionu. Uskoro ćemo donositi odluke o našem budućem radu“, navela je izvršni direktor WCK Erin Gor, prenosi Tajms of Izrael.
WCK je prethodno saopštila da je sedam njenih radnika ubijeno u napadu na njihovo vozilo u centralnoj Gazi kasno sinoć, nakon što su pomogli u isporuci hrane i drugih zaliha u severnu Gazu koji su stigli nekoliko sati ranije.
Organizacija je u saopštenju navnjla da je njeno osoblje „putovalo u nekonfliktnu zonu u dva oklopna automobila označena logotipom WCK“, prenosi Tajms of Izrael.
Izvršna direktorka ove organizacije Erin Gor izjavila je da „ovo nije samo napad na WCK, već napad na humanitarne organizacije koje se pojavljuju u strašnim situacijama gde se hrana koristi kao oružje“.
IDF je saopštila da „sprovodi dubinsko ispitivanje na najvišim nivoima kako bi razumela okolnosti ovog tragičnog incidenta“, ali nije rekla da li je odgovorna za napad.
Prethodno su palestinski zdravstveni zvaničnici u Pojasu Gaze saopštili da su poginuli četiri strana himanitarna radnika i njihov vozač Palestinac, a mediji su preneli da su poginuli humanitarni radnici iz Australije, Velike Britanije, SAD, Kanade i Palestine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala