- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čeh nastavio „seču favorita“ u Indijan Velsu – posle Rusa izbacio i Grka

© Sputnik / Lola ĐorđevićJirži Lehečka
Jirži Lehečka - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Češki teniser Jirži Lehečka nastavio je sa fantastičnim partijama i pobedama na Mastersu Indijan Vels. Posle eliminacije favorizovanog Rusa Andreja Rubljova, on je bio koban i po Grka Stefanosa Cicipasa u osmini finala rezultatom 6:2, 6:4.
Nastavlja inspirisani Čeh sa „sečom favorita“ u Kalifornijskoj pustinji. Cicpas je uspeo da povede na sopstveni servis, usledilo je izjednačenje Jiržija, da bi već u trećem gemu Čeh uspeo da dođe do brejka i to posle pete brejk lopte.
Usledila je rutinska potvrda brejka bez izgubljenog poena. Dominaciju je Lehečka potvrdio time, što je posle izgubljenog uvodnog gema, nanizao čak pet gemova, od čega i dve „krađe“ servisa favorizovanom Grku, inače 11. teniseru planete.
Sve što je Cicipas uspeo, jeste da prekine seriju zahuktalog Čeha od pet gemova, da bi na kraju Lehečka osvojio prvi set bez izgubljenog poena na sopstveni servis – 6:2 za 32 minuta borbe.
Marakana - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SPORT
Zvezda se oglasila zbog svog „bisera“ i potvrdila loše vesti
U nastavku je samo jedan brejk bio dovoljan Lehečki i on se dogodio i trećem gemu. Do kraja je viđen veliki broj brejk prilika na obe strane, ali su Lehečka i Cicipas uspevali da se izbore s brejka šansama.
Na kraju je Čeh, inače 32. reket planete, slavio rezultatom 6:4 i domogao se četvrtfinala, gde čeka pobednika duela Janik Siner – Ben Šelton.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SPORT
Da li će stari rivali imati novi okršaj – i to u „Novakovom domu“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala