- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Situacija na frontu za Ukrajinu užasna, Makronova izjava neće pomoći

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
Situacija na frontu za ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog je užasna i katastrofalna, a izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona o mogućnosti slanja snaga u Ukrajinu neće pomoći, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u emisiji na radiju Sputnjik.
„Ljudi shvataju da su izdani i prevareni. Zbog toga im je, sa njihovog stanovišta, potrebna neka jaka, moćna izjava koja bi nekako inspirisala ljude u redovima Oružanih snaga Ukrajine, u redovima ukrajinskih građana oteranih na klanje, da će im strane zemlje pomoći“, ocenila je Zaharova.
Ona je dodala da ta Makronova izjava nije postigla željeni efekat, već potpuno suprotno.
Portparol je naglasila da se nakon Makronove izjave čulo mnogo izjava predstavnika NATO i njegovih struktura kako oni ni u kom slučaju ne razmatraju mogućnost slanja svojih snaga u Ukrajinu.
„Signal je bio upravo suprotan – da su izdali Ukrajinu i da će nastaviti da je koriste i izdaju“, zaključila je Zaharova.
Prema njenim rečima, Makronova izjava je sramota za Francusku i pucanj u „vlastite heroje Drugog svetskog rata“.

Duma: Makronov pokušaj da rasplamsa treći svetski rat

Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin ocenio je da francuski lider nije mogao da smisli ništa bolje u cilju ostajanja na vlasti, nego da rasplamsa treći svetski rat.

„Makron je zaboravio kako je pre nekoliko godina, kad je upoređivao modernu Francusku sa vremenom Napoleona, rekao da Bonaparta 'nije mario za gubitke', ali da zemlja od tada 'ljudske živote stavlja iznad svega'. Tokom Makronovg mandata, otvoreno govoreći, malo toga je postignuto. Zbog ovih i mnogih drugih problema, Francuzi ne podržavaju Makrona, njegov rejting je pao na najniži nivo. Kad bi se izbori danas održali, pobedila bi Marin Le Pen“, zaključio je Volodin.

Podsetimo, predsednik Francuske je na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.
U međuvremenu iz Kremlja su poručili da u slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti reči o verovatnoći, već o neizbežnosti direktnog sukoba Rusije i NATO.
Pogledajte i:
Francuski predsednik Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
SVET
Ludački zaokret Francuske: Makronovo busanje u prsa ne razumeju ni na agresivnom Zapadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala