- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi obeležili karijeru ruskog tenisera: „Najveća pobeda protiv Novaka – najteži poraz od Viktora“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKaren Hačanov i Novak Đoković, Srbija open
Karen Hačanov i Novak Đoković, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
Pratite nas
Karen Hačanov, ruski teniser, osvojio je u Dohi šestu titulu u karijeri, a prisećajući se i najlepših pobeda i najtežih pobeda naročito je istakao srpske tenisere Novaka Đokovića i Viktora Troickog.
Nije godina krenula najbolje po Karena Hačanova, ali je u Dohi pronašao ritam i bez izgubljenog seta tokom celog turnira stigao je do trofeja. Posle finala, ruski teniser prisetio nekih posebno emotivnih mečeva, pri čemu je glavni akcenat stavljen na srpske tenisere.
Upitan je Hačanov za jateži poraz u karijeri, a neočekivano je odgovor bio da je to poraz od Viktora Troickog pre sedam godina. Srbija i Rusija sastale su se u prvom meču Dejvis kupa u Nišu u starom formatu, a srpski teniser slavio je posle iscrpne borbe u pet setova.
„Protiv Viktora Troickog sam izgubio 2017. Godine u Dejvis kupu sa 7:6 u petom setu, bilo je 9:7 u taj-brejku. Igrali smo skoro pet sati, moje telo su potom uhvatili grčevi u svlačionici. Bio je težak i poraz od Nika Kirjosa u Australiji 2020. godine, takođe 7:6 u petom setu. Bio je i veoma razočaravajući neuspeh protiv Rafaela Nadala na Us Openu 2018. Godine Četiri seta smo igrali 4,5 sati“, prisetio se Hačanov.
Najveća pobeda takođe je protiv Srbina i to protiv Novaka Đokovića. Karen je najboljeg tenisera sveta pobedio 2018. godine u finalu Mastersa u Parizu kada je ujedno osvojio prvu i jedinu titula sa turnira hiljadu serije.
„Savladao sam Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Parizu. Bio je prvi na svetu. Trijumf protiv Stefanosa Cicipasa prošle godine u Majamiju mi je mnogo važan. Pre toga sam izgubio mnogo mečeva od njega. Pobeda protiv Andreja Rubljova u Madridu. Revanširao sam mu se za eliminaciju u Monte Karlu“, istakao je Hačanov.
Smatra Rus da koliko god su mlade teniske nade talentovane niko nije kao „velika četvorka“ odnosno Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari. Uz to, Hačanov veruje da je mladim teniserima teže da se probiju jer Novak još uvek igra.
„Velika četvorka je bila za glavu i ramena iznad ostalih. Bila je velika razlika između Federera, Nadala, Đokovića i Marija i drugih tenisera. I Alkaras i Siner su ispred ostalih, ali ne toliko. Videćemo još ko će dominirati u budućnosti, ali Novak još igra“, uz osmeh je poručio Hačanov.
Motivacija i želja za uspehom posle titule je ogromna.
„Naravno da želim sve da osvojim. Prvo želim da budem igrač za velike mečeve i velike turnire. Moram da izdržim duge sate na terenu. Znam da kada loše počnem ipak mogu da pobedim. Moji protivnici znaju da moraju da odigraju tri veoma dobra seta da bi me savladali. Nikada nisam osvojio gren sle ali sam gubio samo protiv jakih rivala u polufinalima i četvretfinalima. To znači da sam veoma blizu“, poručio je ruski teniser.
Posle Dohe, u rasporedu Hačanova je Dubai gde će mu prvi rival biti Aleksej Popirin, australijski teniser koga je prethpodno savladalo u polufinalu turnira u Dohi.
Posle trijumfa Karen se sa 17. Popeo na 15. mesto ATP liste.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
SPORT
Đoković u društvu Divca video golove Joveljića i Mesija – a prednost nad Alkarasom samo raste /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala