- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Glavni komandant ukrajinske vojske: Situacija na mnogim pravcima fronta veoma složena

© AP Photo / Roman ChopGeneral-pukovnik Oleksandr Sirski
General-pukovnik Oleksandr Sirski - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
Pratite nas
Glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je, povodom toga što su ukrajinske strane predale naselja Avdejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici i Krinki u Hersonskoj oblasti da je situacija na mnogim pravcima složena i da zahteva kontrolu.

„Na mnogim pravcima situacija je složena i zahteva stalnu kontrolu“, napisao je Sirski i dodao da je posetio komandne punktove na prvoj liniji fronta u zoni borbenih dejstava, gde je s komandantima razmatrao dalje korake u suprotstavljanju dronovima i vazdušnim napadima, kao i jačanje pojedinih deonica fronta.

U Pentagonu su ranije saopštili da će ukrajinska vojska bez obnavljanja američke pomoći biti primorana da odlučuje koje gradove može da zadrži. Nacrt zakona o vojnoj pomoći Ukrajini, vrednoj 60 milijardi evra, potvrdio je Senat SAD, ali dokument nije podržan u Predstavničkom domu Kongresa SAD.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je priznao da će ta zemlja biti oslabljena na bojnom polju ako ne dobije obećanu pomoć od SAD u roku od mesec dana.
Avdejevka je severno predgraše Donjecka, a ukrajinske snage su to naselje pretvorile u dobro utvrđenu zonu, iz koje su od 2014. godine granatirale Donjeck. Sirski je 17. februara dao naredbu ukrajinskim snagama da napuste grad. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je naredba stigla dan pošto su ukrajinski odredi počeli nekontrolisano da beže iz grada.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala