- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moćna Arina šesti put uzastopno u polufinalu Grend slema

© AP Photo / Andy WongArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
Pratite nas
Maestralna Arina Sabalenka plasirala se u polufinale Australijan opena pobedom nad Barbarom Krejčikovom rezultatom 6:2, 6:3. Ovo je ujedno i šesto uzastupno polufinale na Grend slemu za Beloruskinju.
Aktuelna šampionka Australijan opena Arina Sabalenka nastavila je pohod ka odbrani titule i to na furiozan način.
Čini se je Belourskinja nezaustavljiva i to je pokazala i Krejčikovoj već na samom startu meča. U trećem gemu Arina je anpravila brejka, a kako bi se dodatno osigurala protivnici je još jednom oduzela servis gem.
Mali pad koncentracije kod beloruske teniserke Čehinja je ikoristila i vratila jedan brejk, ali Arina pravi i treći kojim stavlja tačku na prvi set.
Preslikan scenario događao se i u drugom setu. Ponovo je Sabalenka napravila brejkove u trećem i petom gemu,a potom Krejčikova vratila jedan.
Ono što je bilo drugačije u odnosu na prethodni set jeste da je češka teniserka ovog puta uspela da potvrdi jedan brejk. Međutim, bila je to jedina "komplikacija" koju je Beloruskinja dopustila.
„Igrala sam dobro i desilo se da je sve išlo u mom pravcu. Hvala svima što su bili tu, sve me podseća na prošlu godinu. Pomaže mi tim, sve ono što radimo, nosi me i atmosfera u Melburnu. Imala sam lepu podršku, zbog toga imam ovakve rezultate. Naporno radim, na terenu i treninzima dajem sve od sebe“,rekla je Sabalenka.
Za samo sat vremena i 12 minuta Arina se plasirala u polufinale Australijan opena. Za finale beloruska teniserka boriće se protiv Koko Gof.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
SPORT
Novače, znaš li šta se desi kada uđeš u polufinale?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala