- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Upozorenje iz Rusije: Zelenski sprema „Buču 2“ da povrati pažnju Zapada

© AP Photo / LIBKOSUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2024
Pratite nas
Kijevske vlasti pripremaju dva scenarija velike antiruske provokacije kako bi skrenule na sebe pažnju i povratile podršku zapadnih zemalja, rekao je za Sputnjik šef zaporoškog javnog pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

„Prema informacijama koje su stigle iz najbližeg okruženja Vladimira Zelenskog, njegova komanda sada sprema dva glavna scenarija za veliku antirusku provokaciju kako bi povratili pažnju i naklonost međunarodne zajednice koja je izgubljena usled sukoba u Gazi i Jemenu“, rekao je Rogov.

Kako je objasnio, prvi scenario je granatiranje jednog od gradova na teritoriji koja je pod kontrolom ukrajinskih snaga.

„Žele da pokažu svetu slike razaranja i velikih civilnih žrtava i da za to optuže Rusiju. Jednom rečju, Zelenskom je potrebna 'Buča 2'. Drugi scenario predviđa destruktivne napade na ruske gradove ili terorističke akcije. Zelenski smatra da te dve slike lepo može 'prodati' na Zapadu u zamenu za povećanje podrške“, poručio je on.

Ukrajinske vlasti i mediji objavili su prošle godine video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „tela“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pala pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, rekavši da su fotografije i video-snimci iz Buče još jedan izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije.
Pogledajte još:
MIP u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2023
RUSIJA
Odsustvo reakcije OEBS i drugih organizacija - dokaz da je Buča insceniran događaj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala