- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ambasador Finske u Moskvi pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

© Sputnik / Natalья SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Pratite nas
Ambasador Finske u Moskvi Anti Helantera pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova u vezi sa odobrenjem vlade te zemlje za sklapanje sporazuma o saradnji u oblasti odbrane sa Sjedinjenim Američkim Državama; Rusija će odgovoriti na povećavanje vojnog potencijala NATO-a na svojoj granici, saopštila je portparol ruskog Ministarstva Marija Zaharova.
„S tim u vezi, 19. decembra u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvan je ambasador Finske u Moskvi, kome je rečeno da ruska strana neće ostaviti bez odgovora povećavanje vojnog potencijala NATO-a na našoj granici, koje ugrožava bezbednost Ruske Federacije i preduzeće neophodne mere za suprotstavljanje agresivnim odlukama Finske i njenih saveznika u NATO-u“, navodi se u komentaru Zaharove objavljenom na sajtu Ministarstva.
Ona je primetila da odredbe sporazuma ne sadrže nikakva ograničenja u pogledu vrsta raspoređenog naoružanja koje može uključivati i nuklearno oružje.
„Odgovornost za pretvaranje zone dobrosusedstva u ovom regionu u zonu moguće konfrontacije je u potpunosti na aktuelnim finskim vlastima“, istakla je Zaharova.
Ranije je objavljeno da su Vašington i Helsinki potpisali sporazum o jačanju odbrambene saradnje, čiji je cilj povećanje vojne kooperacije i povećanje efikasnosti NATO-a.
Ruska avijacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2023
RUSIJA
Rusija formira Lenjingradski vojni okrug, na granici sa Finskom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala