- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Opravdani bes posle neviđene greške kao umetničko delo – spektakl kome se ne nazire kraj /foto/

© AP Photo / Dave ThompsonMančester siti Totenhem
Mančester siti Totenhem - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
Pratite nas
Utakmica 14. kola Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema (3:3)kao da nije završena iako je odigrana u nedelju. Sudijska odluka koja je prethodila poslednjem golu gostiju za izjednačenje izazvala je bes fudbalera Mančestera, a reakcije se ne smiriju posle saopštenja Fudbalskog saveza Engleske u kom su domaćini optuženi za kršenje pravila.
Pravi fudbalski spektakl priredili su fudbaleri Mančester sitija i Totenhema koji su posle na kraju remizirali rezultatom 3:3.
Počelo je golom Sona već u šestom minutu, a samo tri minuta kasnije Son je autogolom Totenhemu doneo izjednačenje. Siti je ponovo poveo golom Fodena, novo izjednačenje doneo je Đovani Lo Selso, a onda je za 3:2 zatresao mrežu Griliš. Kada se činilo da je sve gotovo u 90. minutu u strelce se upisao i Dejan Kuluševski za 3:3.
Tada je drama tek počela...
Igrao se četvrti minut nadokande kada je Erling Haland fauliran, međutim on je ustao, a sudija je pustio prednost. Usledila je neverovatna situacija. Haland se vratio, lopta je došla do Griliša, a onda kada je sam krenuo ka golu Totenhema, sudija Sajmon Huper je vratio faul.
Čini se da su se sa pravom fudbaleri Mančester sitija naljutili, a naročito je besan bio Haland čija je facijalna ekspresija postala i predmet zabave na društvenim mrežama.
Među svim fotografijama šaljivog karaktera, i samog Norvežanina nasmejala je ona na kojoj je njegovo lice iskorišćeno na čuvenoj slici „Vrisak“ proslavljenog umetnika Edvarda Munka.
Kao da je fudbalerima Mančestera bilo malo što je napravljena takva greška, oglasio se i Fudbalski savez Engleske koji je fudbalere ovog kluba optužio da su prekršili pravila kada su okružili sudiju upravo tokom sporne situacije.
FA navodi da Siti nije uspeo da spreči fudbalere da se na nepristojan način ophode prema sudiji Sajmonu Huperu.
Drama koja se nastavila posle meča i dalje traje jer Siti sada ima šansu da uloži žalbu do sedmog decembra.
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
SPORT
Niko kao mladi Srbin u Italiji
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
SPORT
Kako je Matić zaveo red u Junajtedu – naplaćivao kašnjenja pa kaznio samog sebe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala