- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Denver briljirao bez povređenog Jokića – srpski as može da bude ponosan

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, najbolji srpski košarkaš, zbog bolova u predelu leđa nije rizikovao i propustio je utakmicu Denvera i Los Anđeles Klipersa, ali su mu Nagetsi pokazali da znaju da preduzmu odgovornost kada nije tu i slavili su rezultatom 113:104.
Imao je Denver loš period u kojem je na pet utakmica upisao četiri poraza, ali sve se vraća na pravi put, pokzali su to Nagetsi i protiv Klipersa jer je tim iz Los Anđelesa u ovom meču bio favorit pogotovo jer je Denver morao ne samo bez Nikole Jokića već i bez Arona Gordona kao i Džamala Mareja.
Međutim, prošlogodišnji šampioni igrali su kao pravi šampioni i pokazali su da znaju da se oduže glavnim pokretačima tima kada oni nisu tu.
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
SPORT
Američka saga je gotova – Filip se vratio u Evropu
Nije sve teklo sjajno, Klipersi su vodili posle prve deonice, dok je Denver uspeo da na poluvremenu stigne do prednosti od dva poena. Nisu međutim to vođstvo sačuvali Nagetsi, a Klipersi su tokom treće deonice imali i dvocifrenu prednost.
Usledila je potom strašna serija Denvera od 12:0 na startu poslednje četvrtine posle koje domaći tim nikako nije uspevao da povrati prednost. Imali su na kraju Nagetsi i bolje procente šuta, ali ono što je još važnije i bolju timsku igru jer su meč završili sa 28 asistencija dok su domaćini imali deset manje.
Pobeda nad Klipersima bez Jokića važna je za Denver jer su savladali tim u kom su zvezde poput Pola Džordža, Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka.
Najzaslužniji za pobedu bio je Redži Džekson koji je blistao sa 35 poena,pet skokova i 13 asistencija, a ispratio ga je i odlični Deandre Džordan takođe uz dabl-dabl učinak sa 21 poenom, 13 skokova i pet asistencija.
Najviše problema u protivničkom timu zadavao im je Kavaj Lenard koji je ubacio 31 poen uz sedam skokova, ali je odličan bio i Ivica Zubac sa 23 poena i 14 skokova.
Detalji sa večitog derbija odigranog u okviru petog kola Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Partizan „stotkom“ po Borcu, Zvezda preslišala Krku u Novom Mestu
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2023
SPORT
Srbin je doneo partizanski duh u Severnu Ameriku: „Fantastičan izbor, bravo za trenera!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala