- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

U ovom delu sveta pacovi su svuda: Napadaju životinje, čupaju žice iz automobila /foto/

Pacovi - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2023
Pratite nas
Pacovi su poslednjih dana napali ribarska sela u severnoj Australiji, zbog čega stanovnici svakog jutra moraju da čiste plaže od gomila mrtvih glodara. Pacovi su se postepeno približavali obali posle izuzetno izražene kišne sezone u unutrašnjosti zemlje.
Ovi mali sisari stigli su do Karumbe i Normantona u Kvinslendu, gde napadaju domaće životinje, penju se na čamce i vuku žice iz automobila.
„Pacovi su svuda (...) Toliko su drski da izlaze tokom dana“, rekao je za AFP Derek Lord, 49-godišnji stanovnik Normantona koji vodi kompaniju za iznajmljivanje automobila. Bukvalno su uništili jedno vozilo tokom noći tako što su izvlačili žice“, rekao je on.
Pacovi su napali i susedno selo Karumba, popularno mesto za pecanje. Gomile mrtvih, utopljenih glodara isplivavaju na obalu svakog dana, rekla je vlasnica ribarskog čamca Džema Probert.
„Prošle nedelje smo ih imali po svim plažama, neke žive, neke mrtve... Lokalno veće čisti plaže svakog jutra, samo da bi pokušalo da zadrži (pacove) podalje“, rekla je ona, preneo je „Indeks“.
U unutrašnjosti Australije, obilne kiše često su praćene eksplozijom populacija štetočina kao što su skakavci, pacovi i miševi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala