- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Finska: Privremeno zatvoren jedini aktivni granični prelaz na granici sa Rusijom

© AP Photo / Lauri HeinoFinski granični prelaz Nuijama na granici sa Rusijom
Finski granični prelaz Nuijama na granici sa Rusijom  - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2023
Pratite nas
Jedini finski granični prelaz na granici sa Rusijom koji radi u nedelju do 18 časova ─ Vartijus, privremeno je zatvoren, saopštila je finska granična straža.
„Kretanje vozila na graničnom prelazu Vartijus je otežano. Saobraćaj je privremeno ograničen“, navodi se u saopštenju pogranične straže na društvenoj mreži Iks.
Načelnik graničnog prelaza Jouko Kinunen je za televiziju „Ile“ izjavio da su Oružane snage Finske stigle na prelaz Vartijus kako bi pomogle graničarima da tamo podignu privremenu barijeru.
„Kod graničnih ograda grade se zaštitni objekti – privremena barijera na granici. Ovom merom obezbeđuje se rad pogranične stanice“, objasnio je on.
Vlada Finske ranije je saopštila da je zbog pogoršanja situacije sa migrantima na granici sa Rusijom odlučeno da se od 18. novembra 2023. do 18. februara 2024. godine potpuno zatvore granični prelazi na jugoistoku zemlje najbliži Sankt Peterburgu.
Biće zatvorena četiri od osam graničnih prelaza. Preostali otvoreni prelazi nalaze se u severnoj Finskoj. A samo dva otvorena – Vartijus i Sala – primaće zahteve za azil, odlučila je finska vlada.
Granični prelaz Goptovka na rusko-ukrajinskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2023
RUSIJA
Finska zatvara polovinu graničnih prelaza sa Rusijom – obustavlja se teretni saobraćaj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala