- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi o „srpskom biseru“ o kom bruji Nemačka: „Kao da čekamo ispred bolnice“

© AP Photo / Tom WellerAleksandar Pavlović
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Fudbalska Srbija spremna je za odlučujuću bitku u pohodu ka ostvarenju cilja dugog 24 godine – plasman na Evropsko prvenstvo. Bod protiv Bugara u nedelju u Leskovcu je dovoljan, a selektor Dragan Stojković je prilikom okupljanja Orlova u kući fudbala pričao i o srpskom sinu Aleksandru Pavloviću iz Bajerna.
Devetnaestogodišnji vezista počeo je da dobija priliku u moćnom i strašnom Bajernu što je zapalo za oko i Nemcima i Srbima. Momak koji ima dvojno državljanstvo može da bira pod čiju fudbalsku zastavu će stati. Prate ga i „panceri“ i Orlovi, a Piksi je na konferenciji u Kući fudbala povodom toga rekao.
„Na njemu je da se dokazuje. Da li će igrati... Pratimo još dosta njih. Neću o imenima da ne dobiju publicitet, ali ću reći da ima dosta neiskrenosti. Sve češće čujem: 'Ovi su me zvali hoćete i vi, ilij ja odoh tamo'. Što se nas tiče, od njega zavisi. Mi smo spremni da izađemo u susret. Svakom našem detetu želimo da pružimo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad kada je neko debitovao za Bajern, pa kao u „A“ tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo sipred bolnice da sae rodi neko dete i da ga odmah rezervišemo. Svi ti momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa tek onda A reprezentacija. Samo ako si čudo, pa sa 17 godina u prvi tim kao Pele. Što se nas tiče, mi smo otvoreni kao što se tiče Ugrinića. Sačekali su i nikakav problem. Nije da nismo hteli, ponudili, ali odlučili su drugačije i sve najbolje. Nije nikakav problem. Tako da Pavlović ima potencijal, ako je potpisa za Bajern, ali na njemu je da se dokazuje i pokazuje, a to da li će igrati i pratimo“, istakao je kormilar Orlova Dragan Stojković Piksi.
Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu igra prijateljski meč sa Belgijom od 20 i 45, dok je u nedelju od 15 časova na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu očekuje meč poslednjeg kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Federiko Dimarko - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
SPORT
Golovi za TV špice na svim meridijanima /video/
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
SPORT
Piksijeva jasna poruka pred meč sa Bugarskom: Okupiran sam time da odvedem Srbiju na prvenstvo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala