- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stiže pojačanje: Ruski lovci Su-57 dobijaju nove krstareće rakete

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaLovac Su-57
Lovac Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
Pratite nas
Ruski lovac Su-57 dobio je novu krstareću raketu dugog dometa koja se smešta u trup letelice, rekao je za Sputnjik obavešten izvor.

„Za Su-57 napravljena je najnovija krstareća raketa dugog dometa koja će biti postavljena u trup. Raketa je manjih dimenzija, ali se njen domet može uporediti sa dometom projektila koji se koriste za avijaciju dugog dometa na strateškim bombarderima Tu-95MS i Tu-160“, saopštio je naš sagovornik.

Kako je precizirao, dimenzije nove municije značajno su smanjene zahvaljujući savršenom dizajnu preklopnog krila i unutrašnjeg rasporeda, kao i korišćenjem novog malog dvoprotočnog turbomlaznog motora.
U krstareće rakete dugog dometa koje se lansiraju iz vazduha spadaju projektili koji mogu da pogode metu na udaljenosti od 600 i više kilometara. Prema otvorenim izvorima, ruska avijacija dugog dometa ima krstareće rakete dometa od 1.000 do 6.500 kilometara.
Ranije je izvor Sputnjika saopštio da su ruski bombarderi Su-34 dobili mogućnost da koriste krstareće rakete dugog dometa. Lansiranje takvih raketa sa Su-34 prvi put je testirano u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini.
Lansiranje aerobalističke rakete Kindžal  - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija dobija nove mogućnosti na bojnom polju zahvaljujući „kindžalima“ i Su-34
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala