- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lazar je i dalje glavna tema u Italiji – progovorio o Interu, ocu i poslao poruku: „Ne plašim se“

© AFP 2023 / TIZIANA FABILazar Samardžić
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
Pratite nas
Raspametio je Italiju i najtvrdokornije fudbalske sladokusce Lazar Samarddžić kada je izveo „veleslalom“ u porazu njegovog Udinezea od Napolija (4:1), gde je uključujući i golmana nanizao osmoricu, pre nego što je loptu poslao u mrežu. Bio je to povod da italijanski mediji pitaju Srbina da li žali što nije prešao minulog leta u Inter.
I, ne, ne kaje se momak koji je nedavno izabrao Srbiju pre Nemačke i postao seniorski reprezentativac. Svi koji iole prate fudbal mogli su da čuju da je Samardžiću zbog oca i menjanja menadžera u odmakloj fazi pregovora, propao transfer u Inter.
Nije klonuo zbog toga, vratio se u Udineze iako je bio na pregovorima na San Siru i nastavio profesionalno da odrađuje svoj posao. Iz utakmice u utakmicu pokazuje da je predodređen za veliku scenu i da je samo pitanje dana kada će ga uzeti neki od najvećih klubova.
Prvi put je progovorio o propalom transferu u Inter, ali nije ulazio previše u detalje.
„Znam šta se desilo, ali to je iza mene. To je završena priča i ne želim više da pričam o tome. Neko sam ko uvek pozitivno gleda na stvari. Udineze je odličan i izuzetno organizovan klub. Savršen izbor za mene je što sam na kraju ostao ovde. Želim još da napredujem i da ostvarim ambicije, a za ostalo ćemo videti“, poručio je levonogi ofanzivni vezista.
Insistirali su italijanski novinari na tome da se uđe u srž problema, gde je zapelo i kako je njegov otac uspeo da zakoči pregovore, ali se Lazar nije dao.
„Ponavljam, nije bilo potrebe da pričam sa ocem jer znam šta se dogodilo“, rekao je Samardžić, dodajući da je bez problema mogao da zaspi iste noći, uprkos propalom transferu u Inter.
Otkrio je da mu je mnogo ljudi pisalo na društvenim mrežama, ali da nikome nije odgovorio. Kako je objasnio, nisu ga dotakli ni brojni komentari da se možda uplašio velikog kluba.
„Ne plašim se ničega! Jednostavno nisam hteo da odgovaram na brojne poruke koje sam dobio. Spreman sam za veliku klub i za transfer kada dođe vreme. Imam 21 godinu i za dve godine najkasnije ću napraviti taj iskorak, na terenu i u glavi. Do tada ću i dalje raditi na sebi i na svojoj igri“, zaključio je razgovor Lazar Samardžić, koji je u stilu Maradone i Mesija prošetao kroz odbranu Napolija i postigao izuzetno efektan pogodak za TV špice.
Zbog toga i ne čudi što je Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, pošto poto želeo da bude brži od Nemaca i privoli ga da obuče dres Orlova, iako je prethodno prošao sve mlađe kategorije „pancera“.
Za kraj je usledilo pitanje sa kim će zainteresovani klubovi ubuduće morati da pregovaraju oko njegovih usluga, na šta je Lazar krako i jasno odgovorio:
„Sa mojim ocem“.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Partizan Humska - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
SPORT
UEFA žestoko kaznila Partizan – „katanac“ na Humsku i uslovna dve godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala