- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićeva „metla“ je bila uzrok drame – a sve je samo blef samoproglašenog kralja

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić Lebron Džejms
Nikola Jokić Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
Pratite nas
Samoproglašeni kralj NBA lige Lebron Džejms, koji je posle „metle“ od Denvera u finalu Zapadne konferencije, poručio da razmišlja da se penzioniše, oglasio se i rekao da će nastaviti karijeru.
Teško da je bilo ko poverovao u krupne reči, u tom trenutku, frustriranog Džejmsa, čiji su Los Anđeles Lejkersi izgubili 4:0 od Nagetsa koje je predvodio maestralni srpski as Nikola Jokić.
Prvi je tu nameru „jezerdžija“ prozreo legendarni Čarls Barkli, poznat po rečenici: 'Što ulaziš u frku kad si slabiji“. Član „Kuće slavnih“ u Springfildu je momentalno konstatovao da je kod Lebrona prodadio ego i da čitava ta priča o mogućem završetku karijere, ima samo za cilj da marginalizuje veliki uspeh Denvera.
„Kada si igrač njegovog ega jasno je i normalno da misliš da si u vrhu. Ali, da se razumemo, neće se penzionisati. Razočarao sam se što je na taj način stavio u drugi plan Nagetse. Prvi put su ušli u finale, razbili su Lejkerse i niko im ne pridaje dovoljno poštovanje. Isključio sam narednog dana TV, jer su dva tematska bloka bila o Lebronu, umesto o uspehu Denvera. Imaju Jokića, momka koji je mogao da bude triput uzastopno MVP, razbili su Lejkerse, a u dva bloka priča se o pezniji Lebrona. Uradio je to namerno, strateški. Neće se penzionisati“, rekao je u maju Barkli.
Mesec i po dana kasnije ispostavilo se da je legenda američke košarke u pravu i da je sve bilo jeftin blef Lebrona Džejmsa.
Nakon što je osvojio nagradu ESPY za rekord u prethodnoj sezoni, kada je izbio na prvo mesto strelaca svih vremena u NBA ligi, nadmašivši čuvenog Karima Abdula-Džabara, Džejms je otkrio da se ne povlači.
„Više me ne zanima koliko ću postići poena, kao i šta mogu, a šta ne mogu na parketu. Pravo pitanje za mene je mogu li da nastavim da igram košarku bez povreda. Dan kada ne budem mogao da dam sve od sebe na terenu, biće moj poslednji. A, taj dan još nije došao“, rekao je Džejms na dodeli ESPY nagrada.
Lebron je u avgustu 2022. godine produžio ugovor s timom iz Los Anđelesa na dve godine za sumu od 97,1 milion dolara, što znači da će godišnje inkasirati 48.55 miliona.
Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
SPORT
Fakundo Kampaco otišao iz Crvene zvezde
Nenad Dimitrijević - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2023
SPORT
Ni Partizan ni Evropa – Nenad je izabrao Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala