- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Lovci na duhove“ dobili nalog da zaplene „skalp“

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/David Monniaux / Raketa storm šedou
Raketa storm šedou - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
Pratite nas
Vojno-tehnički savetnici iz jedinice „Carski vukovi“ i dobrovoljci odreda BARS će pokušati da zaplene francusku krstareću raketu „skalp“, kao što su ranije zaplenili raketu „storm šedou“, izjavio je Sputnjiku Dmitrij Rogozin, načelnik Vojno-tehničkog centra „Carski vukovi".

Carski vukovi" će se potruditi da zaplene francusku raketu 'skalp', koju će kao i raketu 'storm šedou' predati ruskim ekspertima iz odbrambenog kompleksa. Naši ‘lovci na duhove’ su već dobili takav nalog. Ako je ona tako dobra kao britanska raketa, ako sleti u zonu naše odgovornosti, izvući ćemo je, koliko god da nas to košta", rekao je on.

Ranije su mediji pisali da Francuska planira da Ukrajini isporuči 50 raketa velikog dometa „skalp“.
Rogozin je ranije saopštio da su ruski vojnici iz sastava dobrovoljačkog odreda BARS-11 i komanda jedinice „Carski vukovi“ izvukli sa linije fronta skoro kompletnu britansku krstareću raketu „storm šedou“, koja je predata stručnjacima za dalje proučavanje.
Raketu „storm šedou“ su napravile zajedno Francuska i Velika Britanija (u Francuskoj je nazvana „skalp“). Velika Britanija je najavila isporuke krstarećih raketa „storm šedou“ (dometa od 250 do 560 kilometara, u zavisnosti od modifikacije) Kijevu 11. maja ove godine.
Krыlataя raketa Storm Shadow/Scalp EG  - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Francuski „skalp“ već stigao u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala